Τριπλό φονικό της Θάσου: Έφεση της Εισαγγελίας κατά της αθωωτικής απόφασης για τον Ανδρέα Χτενά

10 Ιουλίου 201402:28

Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Δράμας που έκρινε αθώο τον Ανδρέα Χτενά για το τριπλό φονικό στη Θάσο το 2001 και τη δολοφονία του Γ. Σιδηρόπουλου, το 2002, άσκησε ο Αντιεσαγγγελέας Εφετών Θράκης Γ. Καντζίδης.

Αρκετοί παράγοντες της δίκης είχαν πιθανολογήσει ότι θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη μετά τη Δίκη  στο Μικτό Δικαστήριο και  την πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας κ. Καπαμά που είχε ζητήσει την καταδίκη του Καβαλιώτη επιχειρηματία. Στο  σκεπτικό της Εισαγγελικής Έφεσης εναντίον της απόφασης που ελήφθη κατά πλειοψηφία 6-1, επισημαίνεται ότι έγινε κακή εκτίμηση των στοιχείων που υπήρχαν στη δικογραφία από το δικαστήριο  και ότι οι ενδείξεις μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν ενοχή του κατηγορούμενου. Ακόμη σημειώνεται πως τα στοιχεία πρέπει να επανεκτιμηθούν από ανώτερο δικαστήριο, όπως το μικτό ορκωτό εφετείο.

Ύστερα απ’ αυτό, η υπόθεση του “στοιχειωμένου” τριπλού εγκλήματος της Θάσου αναμένεται να αναβιώσει στην Κομοτηνή.

Με βάση το άρθρο 486 του ΚΠΔ, εναντίον αθωωτικής απόφασης Μικτού Δικαστηρίου ασκεί η Εισαγγελία Εφετών της οικείας Περιφέρειας εφόσον η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη και τα το μέλος που μειοφήφισε έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για πράξη που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr