Τριμμένη πατάτα στο τηγάνι

8 Ιουνίου 201515:00

Μία συνταγή ιδανική για ένα βραδάκι μπροστά στην τηλεόραση με μπυρίτσα και φίλους! Ίσως και λουκάνικα για συνοδευτικό ή αυγουλάκια μάτια -μη μου πείτε πως θέλετε και γι’ αυτά τη συνταγή.

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 30 λεπτά, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε το μπέικον με το κρεμμύδι για 6 λεπτά, μέχρι το μπέϊκον να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε τις πατάτες, το ζωμό και μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι καλά τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι οι πατάτες να αρχίσουν να δημιουργούν κρούστα.

Διάρκεια: 35 λεπτά

Συστατικά

650 γρ. καθαρισμένες πατάτες
αλάτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. ψιλοκομμένη μπέϊκον
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4 άτομα

Πηγή: lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr