Τριγμοί στην Κυβέρνηση. Πως σχολιάζουν τις εξελίξεις τα στελέχη των κυβερνητικών κομμμάτων στην Ξάνθη

15 Ιουνίου 201311:16

Διαφορετικές είναι οι εκτιμήσεις των στελεχών των τριών κυβερνητικών κομμάτων στην περιοχή για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Η Σούλα Ιακωβίδου δικαιολογεί απόλυτα τις κινήσεις της κυβέρνησης με το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Δημήτρης Σαλτούρος κάνει λόγο για ανυποχώρηση στάση του ΠΑΣΟΚ και αθέτηση της εντολής που έχει πάρει η κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ ο Χρήστος Γκαρμπούνης της ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι το κόμμα του δεν κάνει πίσω καθώς και ότι η επιλογή του  Πρωθυπουργού συνιστά συνταγματική εκτροπή.

Σ. Ιακωβίδου: Σπατάλη χρημάτων των φορολογουμένων και υψηλοί μισθοί στην ΕΡΤ

«Είναι μια απόφαση υψηλού συμβολισμού» είπε η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σούλα Ιακωνίδου που έκανε λόγο για σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων και υψηλούς μισθούς στην ΕΡΤ.  «Όλοι νομίζουν ότι έχει κλείσει αλλά πολύ σύντομα θα ανοίξει αυτός ο οργανισμός» υποστήριξε η Σούλα Ιακωβίδου που σημείωσε ότι κάποιοι από τους νυν εργαζόμενους θα επαναπροσληφθούν με μοριοδότηση και έκανε λόγο για πολλούς ανέργους που υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα.

«Η ΕΡΤ μέχρι σήμερα ήταν όργανο της κάθε κυβέρνησης με προσλήψεις» είπε και έκανε λόγο για μεγάλο αριθμό εργαζομένων και χαμηλές αποδόσεις και πρόσθεσε ότι το ποσό που θα εξοικονομηθεί θα χρησιμοποιηθούν αλλού ενώ ανέφερε ότι οι εταίροι της κυβέρνησης γνώριζαν εδώ και ένα μήνα το ζήτημα του λουκέτου στην ΕΡΤ.

Δ. Σαλτούρος: Δεν θα κάνουμε πίσω

Ο Βουλευτής Δημήτρης Σαλτούρος, σχολιάζοντας την κίνηση της κυβέρνησης έκανε λόγο για περίοδο πολιτικής και θεσμική κρίσης λέγοντας πως « ο τρόπος διακοπής της λειτουργίας της ΕΡΤ καταδεικνύει ότι υπάρχουν προβλήματα της διαδικασίας και του κράτους δικαίου. Φοβάμαι ότι η λειτουργία του κοινοβουλευτικού συστήματος με εκπλήξεις και τετελεσμένα, μονομερείς ενέργειες και εκβιασμούς δεν ανταποκρίνεται στην εντολή που έδωσαν οι πολίτες σε πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας.  Υπάρχει και ένα όριο στην αξιοπρέπειά μας» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι δεν τηρούνται πια τις προϋποθέσεις θεσμικής ισοτιμίας που τέθηκαν όταν το κόμμα του έδωσε την εμπιστοσύνη του στον Α. Σαμαρά.

«Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην θέλει τις αλλαγές στην ΕΡΤ αλλά έχει με ένα τρόπο αντιδημοκρατικό» είπε ο Δ. Σαλτούρος που διευκρινίσει ότι το πιθανό αδιέξοδο στη συνάντηση της Δευτέρας μπορεί να είναι απαρχή εξελίξεων, αφού δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω.

Χ. Γκαρμπούνης: Συνταγματική Εκτροπή η κίνηση Σαμαρά

Ήταν η κορυφή του παγόβουνου αυτή η εξέλιξη σύμφωνα με το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Χρήστο Γκαρμπούνη. «Η αναγκαιότητα για τον εξορθολογισμό και την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να παρακάμπτει τους βασικούς κανόνες της δημοκρατίας. Η απόφαση της ΝΔ και της ηγετικής ομάδας να οδηγήσει την ΕΡΤ σε κλείσιμο με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και με την άρνηση των άλλων δύο εταίρων αποτελεί συνταγματική εκτροπή».

Σύμφωνα με το Χρήστο Γκαρμπούνη η ΔΗΜΑΡ δεν θα κάνει πίσω και δεν συζητά με κλειστή την ΕΡΤ ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να βρεθεί κοινός πολιτικός τόπος, όπου υπάρχουν αντίθετες απόψεις, προκειμένου να αρχίσει να επαναλειτουργεί και παράλληλα να παρθούν μέτρα για να αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Τέλος, ανέφερε ότι αν οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές η ΝΔ θα έχει την πλήρη ευθύνη και αποτελεί ακραία επιλογή.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr