Τρέχουν την τελευταία στιγμή οι εκπαιδευτικοί για να τους επιστραφεί το Επίδομα Αλληλεγγύης του 2011 !

31 Δεκεμβρίου 201312:11
Μια ειδοποίηση κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής προκάλεσε, προς στιγμήν, μεγάλη αναστάτωση στους εκπαδευτικούς, καθώς μόλις την Δευτέρα 30/12 (προπαραμονή πρωτοχρονιάς) κλήθηκαν να καταθέσουν αιτήσεις για την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011, η οποία παρακρατήθηκε εις διπλούν!!! αιτήσεις που έπρεπε να κατατεθούν μέχρι την Τρίτη, παραμονή πρωτοχρονιάς!
Και αυτό διότι, μετά την λήξη του 2013 παρέρχεται τριετία και παραγράφονται οι απαιτήσεις ενάντια στο ∆ηµόσιο. Όπως ήταν φυσικό, το θέμα προκάλεσε αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ενημερώθηκαν να σπεύσουν στις αρμοδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης και να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις, ώστε να μην δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στη ΔΟΥ, όπως κρίθηκε σκόπιμο να γίνει.  Για το θέμα υπήρξαν διαδοχικές ανακοινώσεις από διάφορους συνδικαλιστικούς φορείς.

Στο θέμα αυτό παρενέβη, πάντως, και η νομική σύμβουλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (και της ΑΔΕΔΥ επίσης) Μαρία Τσίπρα, η οποία με γνωμοδότησή που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο σημειώνει ότι, πέραν του γεγονότος ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει δημοσιευτεί κάποια δικαστική απόφαση, με την οποία να κρίνεται αμετάκλητα η συνταγματικότητα ή μη των ως άνω εισφορών, οι ως άνω εισφορές είναι αντίθετες τόσο προς το Σύνταγμα όσο και προς τους Διεθνείς κανόνες δικαίου (ΕΣΔΑ) και ότι η υποβολή αίτησης διακοπής της παραγραφής μοναδικό σκοπό έχει την διασφάλιση, ότι οι αξιώσεις για επιστροφή των παρακρατηθέντων κατά το έτος 2011 δεν θα υποκύψουν στην διετή παραγραφή.

Στην άποψη αυτή συντάσσεται και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος, ο οποίος με δήλωσή του στο XanthiPress.gr επισημαίνει ότι δεν χρειάζεται πανικός και ότι μοναδική σκοπιμότητα είναι να αποκλειστει η περίπτωση παραγραφής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr