Τραμπ: Εφαρμογή της θανατικής ποινής για τα εγκλήματα μίσους

5 Αυγούστου 201920:18

Την εφαρμογή της θανατικής ποινής για αυτούς που διαπράττουν μαζικές δολοφονίες και εγκλήματα μίσους ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον απόηχο των επιθέσεων στο Ελ Πάσο και το Ντέιτον του Οχάιο.

«Δίνω εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να προτείνει έναν νόμο που θα εγγυάται ότι αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα μίσους και μαζικές δολοφονίες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή κι ότι αυτή η ποινή θα εφαρμόζεται ταχέως, με αποφασιστικότητα και χωρίς χρόνια άχρηστων καθυστερήσεων» υπογράμμισε από τον Λευκό Οίκο. 

Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να μεταρρυθμίσουν τους νόμους για την υγεία ώστε να αναγνωρίζονται τα ψυχικά διαταραγμένα άτομα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε όλους τους πολίτες «να καταδικάσουν τον ρατσισμό, τον φανατισμό και κάθε ιδεολογία για την ανωτερότητα της λευκής φυλής». 

Εξάλλου, τόνισε ότι θα πρέπει να ξεριζωθεί ή να αποδυναμωθεί η κουλτούρα που οδηγεί στη βία καλώντας το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνεργαστούν με τις τοπικές αρχές και τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ώστε να εντοπίζουν αυτούς που σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μαζικές δολοφονίες. «Το Διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα βίαια βιντεοπαιχνίδια έχουν συμβάλλει στη ριζοσπαστικοποίηση των ανθρώπων». 

Πρόσθεσε τέλος ότι ζήτησε από το FBI να ερευνήσει τα εγκλήματα μίσους και εγχώριας τρομοκρατίας. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr