Τραγωδία στο “πλοίο της αγάπης”

11 Αυγούστου 201317:34

Δυο εργάτες σκοτώθηκαν στην Τουρκία κατά τη διάρκεια εργασιών διάλυσης του «πλοίου της αγάπης» στο διαλυτήριο πλοίων στο Αλίαγα της Σμύρνης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 8 εργάτες είχαν μπει στο μηχανοστάσιο του πλοίου για να αδειάσουν τα νερά. Όμως δηλητηριάστηκαν από το αέριο της αντλίας. Ολοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όμως οι δυο εργάτες κατέληξαν λόγω ασφυξίας.

Η «Πριγκίπισσα του Ειρηνικού» όπως ήταν η πραγματική ονομασία του «πλοίου της αγάπης» έγινε γνωστό στα τέλη της δεκαετίας του ʼ70 από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.

Το κρουαζιερόπλοιο, έχει βάρος 13.500 τόνους και μήκος 171 μέτρα. Το «Πλοίο της αγάπης» του Ααρον Σπέλινγκ, με πρωταγωνιστή τον Γκάβιν Μακλίοντ στο ρόλο του πλοιάρχου, μεταδιδόταν από το αμερικανικό δίκτυο ABC από το 1977 μέχρι το 1986. Κάθε εβδομάδα επιβάτες και πλήρωμα βίωναν ιστορίες αγάπης, δημιουργώντας ερωτική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το πλοίο ήταν γηρασμένο και η εταιρεία Izmir Ship Recycling Co. το αγόρασε έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.
Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε την Τετάρτη στο Αλιάγα της Τουρκίας από την Γένοβα.

Πηγή ; zougla.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr