Τραγέλαφος με το πετρέλαιο θέρμανσης

11 Οκτωβρίου 201309:05

Σε τραγέλαφο έχει εξελιχθεί φέτος το θέμα με το πετρέλαιο θέρμανσης καθώς ολόκληρη κυβέρνηση, αλλά και οι έλληνες πολίτες, περιμένουν τι θα αποφασίσει η Τρόικα για να ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι.

Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Μεγάλο «αγκάθι» αποτελεί για την κυβέρνηση αν τελικά η τρόικα θα δεχθεί να μειωθεί κατά 15% ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ώστε όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων να έχουν μία μείωση στην τελική τιμή ανά λίτρο κατά 5 λεπτά.

Το σχέδιο που θα δοθεί στη δημοσιότητα δεν περιλαμβάνει καμία αλλαγή στις γεωγραφικές ζώνες και τα λίτρα επιδότησης ανά τετραγωνικό κατοικίας.

Σε ό,τι αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια αυτά αυξάνονται κατά 5.000 ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ θα αυξηθούν σημαντικά και τα όρια αξίας ακίνητης περιουσίας κάτω από τα οποία θα δίνεται το επίδομα.

Παράλληλα, το σύστημα TAXIS προετοιμάζεται ώστε να δώσει στους δικαιούχους προκαταβολή 25% του επιδόματος και το υπόλοιπο με προσκόμιση τιμολογίου.

protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr