Τουρλουμπούκι η κατάσταση, είπε ο Gademos

11 Μαΐου 201912:10

Έλλειψη τάξης, μεγάλη σύγχυση που δημιουργείται από ασυντόνιστες κινήσεις, πλήθος χωρίς συνοχή, ομάδα απο-τελούμενη από τυχαία μέρη, πλήθος κινούμενο τυχαία, χαοτικά, ή αν προτιμάται κατάσταση μπάχαλο, αυτή είναι η ερμηνεία της λέξης.
Το XanthiPress χαρακτήρισε το σημερινό δημοτικό συμ-βούλιο Ξάνθης Συμβούλιο Φραγκεστάιν, εγώ προτιμώ σα-φώς το τουρλουμπούκι, με όποια από τις παραπάνω ερ-μηνείες θέλετε.
Θέλετε αποδείξεις;
Μέχρι την κατάθεση των συνδυασμών και των υποψηφίων το πράγμα ήταν απλό, 25 σύμβουλοι η πλειοψηφία του Δημάρχου, που θεωρούσαν ή τουλάχιστον έπρεπε να θε-ωρούν τον κ.Δημαρχόπουλο τον ικανότερο να διοικήσει τον Δήμο Ξάνθης και 16 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που στις εκλογές του 2014 πολιτεύτηκαν με το σύνθημα μην ψηφίζετε Δημαρχόπουλο, δεν είναι ικανός να διοική-σει.
Σήμερα;
Με τον κ.Δημαρχόπουλο συνεχίζουν από αυτούς τους 25 μόνον 12, που προφανώς έμειναν ικανοποιημένοι από την απόδοση του δημάρχου και θέλουν να συνεχίσει το έργο ( του.
Με τον κ.Τσέπελη συνεχίζουν 5 (συμπεριλαμβανομένου του ίδιου) που με τη παράταξη «Δύναμη για το Αύριο» παρατηρώντας (όπως λένε οι ίδιοι) τη στασιμότητα και την ανυπαρξία έργου τα τελευταία χρόνια, της σημερινής δη-μοτικής αρχής,(σ.σ. στην οποία συνεχίζουν να συμμετέ-χουν), την οποία και θεωρούνε υπεύθυνη, γιατί η Ξάνθη μας, από «πόλη με τα χίλια χρώματα» κατάντησε πόλη με… χιλιάδες σκουπίδια, με χιλιάδες αδέσποτα και με χι-λιάδες προβλήματα στην καθημερινότητα του πολίτη, από «αρχόντισσα της Θράκης» κατάντησε «ορντινάντσα» και ουραγός σε ανάπτυξη, ακόμη και σε στοιχειώδεις υποδο-μές (είσοδοι πόλης, πεζοδρόμια, προσβασιμότητα κλπ).
Στη προσπάθεια αυτή είναι μαζί 2 σύμβουλοι της παράτα-ξης του κ.Μπένη, 2 σύμβουλοι της παράταξης του κ.Πούλιου και 2 σύμβουλοι της παράταξης του κ.Καμαρίδη, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια ασκούσαν ηχη-ρή αντιπολίτευση στην παράταξη του κ.Δημαρχόπουλου, που εκφραζόταν όμως και σε κορυφαίο επίπεδο από τους συμβούλους του κ.Τσέπελη.
Από την άλλη πλευρά 1 σύμβουλος του κ.Μπένη και 1 σύμβουλος του κ.Τσιακίρογλου θα αγωνιστούν με τον κ.Δημαρχόπουλο που κατηγορούσαν όλα αυτά τα χρόνια αλλά ξαφνικά έγινε ο καλύτερος για το μέλλον της Ξάνθης.
Επίσης ο κ.Λύρατζης, από την παράταξη του κ.Δημαρχόπουλου, με τον συνδυασμό του ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα διαμετρικά αντίθετο από την μέχρι σήμερα πολιτική της πλειοψηφίας, στην οποία και ο ίδιος συμμετείχε.
Συνεχίζουν την αταλάντευτη αντιπολιτευτική τους στάση στα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τις τύχες του δήμου τις τελευταίες δεκαετίες οι 4 σύμβουλοι της παράταξης του κ.Πούλιου (λαβωμένοι από την αποχώρηση των 2) και οι μοναδικές εκπροσωπήσεις του κ.Ανταμπούφη και του κ.Κολλάρου (αν και αυτοί ως μονάδες είχαν υποστεί διά-σπαση θα είχαμε παγκόσμια πρωτοτυπία).
Τέλος 9 σύμβουλοι δεν συμμετέχουν εκ νέου στις εκλογές (από τους οποίους μάλιστα 8 της πλειοψηφίας και έχει και αυτό τη δική του σημασία).
Έχει κανείς αντίρρηση ότι η κατάσταση είναι τουρλου-μπούκι ή μπάχαλο;
Όμως υπάρχει μία σταθερά σε όλο αυτό το χάος της σχά-σης των παρατάξεων και των μετακινήσεων.
Ότι η επόμενη σύγκρουση στις κάλπες είναι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ασκήσει διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια στο Δήμο και απέτυχαν και απλά θέλουν να ξαναβρεθούν στις καρέκλες τους και σε αυτούς που οραματίζονται την ανατροπή της νοσηρής αυτής κατάστασης, στην ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού και την εξασφάλιση του μέλλο-ντος στον Δήμο Ξάνθης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr