Τούρκος πρέσβης στην ΕΕ: Οι Ελληνες δεν μας στέλνουν πίσω και πάρα πολλούς πρόσφυγες

28 Σεπτεμβρίου 201617:17

Για μία ακόμη φορά, Τούρκος αξιωματούχος προειδοποίησε ότι αν δεν προχωρήσει η άρση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, τότε θα «παγώσει» και η συμφωνία για το προσφυγικό.

Ο Τούρκος πρέσβης στην ΕΕ, Σελίμ Γενέλ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα γίνει «νεκρό γράμμα», αν δεν προχωρήσει το αίτημα της Αγκυρας για την άρση της βίζας.

Αν μπει «ταφόπλακα» στη συμφωνία, εξήγησε ο Γενέλ στην De Morgen «δεν πρόκειται, βέβαια, την επόμενη ημέρα να επιτραπεί σε καραβάνια από πρόσφυγες να εισέλθουν εκ νέου στο ελληνικό έδαφος, δεδομένου ότι είναι και προς το συμφέρον της Τουρκίας να φυλάξει τα σύνορά της».

Αυτή η εξέλιξη όμως θα έχει συνέπειες στις επαναπροωθήσεις, όπως είπε. Ομως, συμπλήρωσε, έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα δεν στέλνει πίσω και τόσους πολλούς πρόσφυγες.

«Ωστόσο, σε μία τέτοια περίπτωση, η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της κανενός πρόσφυγα από την Ελλάδα. Για να είμαι ειλικρινής, οι Έλληνες, ούτως ή άλλως, δεν στέλνουν και πάρα πολλούς πρόσφυγες πίσω σε μας», ανέφερε ο Γενέλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των ροών το τελευταίο διάστημα οφείλεται στο γεγονός ότι οι διακινητές εκτιμούν πως η συμφωνία για το προσφυγικό θα καταρρεύσει, όπως επίσης και στο γεγονός ότι η Ελλάδα «στέλνει πολύ λίγους πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία».

iefimerida.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr