Τούρκος υπουργός: Συνθήκες Άουσβιτς στον Έβρο – Αντίδραση του Ισραηλιτικού Συμβουλίου

10 Μαρτίου 202011:14

Προκλητική ανάρτηση του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν στο Twitter.

«Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι από το Άουσβιτς αλλά από το Παζάρ Κουλέ», «η Ελλάδα παίρνει τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες, τα ρούχα αθώων μεταναστών που διασχίζουν τα σύνορα και τους στέλνει πίσω», έγραψε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: «Να ζητήσει συγγνώμη»

Η αναφορά στο Άουσβιτς, προκάλεσε την οργή του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου που εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει και αποδοκιμάζει, «τον απαράδεκτο και ανυπόστατο παραλληλισμό των συνθηκών του Άουσβιτς και της κατάστασης που επικρατεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, που έκανε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Έξι εκατομμύρια Εβραίοι εκδιώχθηκαν, κυνηγήθηκαν, εκτοπίστηκαν, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν από τους Ναζί με την πλέον βιομηχανοποιημένη και βάρβαρη μέθοδο στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς και των άλλων γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης. Η εκμετάλλευση αθώων ανθρώπων και η δημιουργία εντυπώσεων με τον ευτελισμό του Ολοκαυτώματος από την Τουρκική κυβέρνηση για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων δεν είναι παρά μια άθλια και χυδαία επιχείρηση παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το ΚΙΣΕ καλεί τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών «να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη για τον ανυπόστατο αυτό παραλληλισμό που προσβάλλει τη μνήμη όλων των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

Η ανάρτηση του Τούρκου αξιωματούχου  ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

 

 

skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr