Τουρκικές προκλήσεις με γεώτρηση του «Γιαβούζ» στην Κύπρο

16 Απριλίου 202011:16

Νέα, διπλή, πρόκληση σήμερα και στην ευρύτερη περιοχή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Άγκυρα, με τη μορφή, αφενός εκδόσεως παράνομης NAVTEX για επίσης παράνομη γεώτρηση και αφετέρου τη δημοσιοποίηση – μέσω twitter – φωτογραφιών που έχουν ληφθεί από ένα UAV ενός άλλου τουρκικού γεωτρύπανου, του “Barbaros” να συνοδεύεται από την ομώνυμη τουρκική φρεγάτα Τουρκικές «κάπου στην Ανατολική Μεσόγειο» όπως χαρακτηριστικώς σημειώνεται.

Πιο συγκεκριμένα. Η Άγκυρα εξέδωσε σήμερα παράνομη «εξαγγελία προς ναυτιλομένους» (NAVTEX), την υπ’ αριθμόν 618/20, με την οποία ανακοινώνει γεωτρήσεις για το διάστημα μεταξύ 20 Απριλίου 2020 και 18 Ιουλίου 2020, με το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» και τα τρία συνοδευτικά του (“Ertugrul Bey”, “Osman Bey”, “Orhan Bey”), στα νοτιοδυτικά της κυπριακής ΑΟΖ.

            Επίσης σήμερα, το υπουργείο Αμύνης της Τουρκίας με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter ανέβασε φωτογραφίες που ελήφθησαν από Μη Επανδρωμένο Αερο-όχημα (UAV) του Τουρκικού Ναυτικού, του ερευνητικού του σκάφους “Barbaros” συνοδευόμενου από την ομώνυμη φρεγάτα, με την ακόλουθη λεζάντα.

            «Το Τουρκικό Ναυτικό έχει υπό συνεχή επιτήρηση τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ με UAV για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα ενδιαφέροντα της Τουρκίας.

            Το ερευνητικό σκάφος “Barbaros Hayrettin Pasa” και η φρεγάτα  TCS “Barbaros” παρακολουθούνται από ένα UAV του Τουρκικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο».

L&O

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr