Τουρκία: Ξηλώνει την αστυνομία ο Ερντογάν – έδιωξε εν μια νυκτί 350 αξιωματικούς

7 Ιανουαρίου 201412:30

Σε μια ακόμη επίδειξη δύναμης από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν η τουρκική κυβέρνηση απέλυσε εν μια νυκτί 350 ανώτερα και μεσαία στελέχη της αστυνομίας στο πλαίσιο του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου που συγκλονίζει τη χώρα, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ογδόντα από τους απολυμένους ήσαν επικεφαλής των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος στην Αγκυρα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν απολυθεί ή μεταταγεί στην χώρα από τις 17 Δεκεμβρίου και τη σύλληψη επιχειρηματιών και των γιων υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν στο πλαίσιο της έρευνας για το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που κλονίζει την τουρκική κυβέρνηση.

Περί τους 250 αστυνομικοί από την τουρκική επαρχία διορίσθηκαν στις θέσεις αστυνομικών που απομακρύνθηκαν και επανατοποθετήθηκαν στην υπηρεσία της τουρκικής τροχαίας ή σε περιφερειακά αστυνομικά τμήματα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Οι σαρωτικές αλλαγές στην τουρκική αστυνομία γίνονται ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία. Το πρωί της Τρίτης ο Ιάπωνας ομόλογός του τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr