Τουρκία: Το σκάνδαλο διαφθοράς γκρεμίζει και την οικονομία της! Κατρακύλα στο χρηματιστήριο

1 Ιανουαρίου 201416:31

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του αντιπροέδρου της Τουρκικής Κυβέρνησης κ. Αλί Μπαμπατζάν, από τον αντίκτυπο που είχε η επιχείρηση κατά της διαφθοράς της 17ης Δεκεμβρίου στην τουρκική οικονομία: Όπως μετάδωσε σήμερα το πρακτορείο Anadolu, κατά 50 δις δολάρια έπεσε η αξία των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, επισημαίνοντας ότι μόνο η τράπεζα Halkbank έχασε 2,5 εκατ. δολάρια.

Σε σχέση με τις προοπτικές της τουρκικής οικονομίας, προέβλεψε ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών θα κυμανθεί στο 6,5% το 2014 και τόνισε ότι η τουρκική οικονομία ενδέχεται να μην μπορεί να ανταπεξέλθει.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Αλί Μπαμπατζάν, αναφορικά με το σκάνδαλο δωροδοκιών στην τράπεζα Halkbank δήλωσε ότι η Τράπεζα είναι η μοναδική που τηρούσε όλες τις διεθνείς προδιαγραφές προκειμένου κάνει επιχειρήσεις με το Ιράν στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

πηγή: www.onalert.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr