epitropi_tourismou_tseggelidis

Η Τουριστική Προβολή στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου

26 Οκτωβρίου 201111:23

epitropi_tourismou_tseggelidisΗ μελέτη και η υλοποίηση του έργου της Τουριστικής Προβολής του Δήμου συζητήθηκε και εγκρίθηκε στην Επιτροπή Τουριστική Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης.

Λόγω του περιορισμένου χρόνου προετοιμασίας αποφασίστηκε ότι, παρότι ψηφίστηκε ομόφωνα, τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν διορθώσεις και μικροεπεμβάσεις για την βελτίωση του τελικού αποτελέσματος. Αρκετές ερωτήσεις δέχθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης από τον Ηλία Βασιλούδη για τις επιμέρους δαπάνες, ενώ η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου ανέλυσε τον τρόπο που εκπονήθηκε η μελέτη.

Τι προβλέπει η μελέτη

Μεταξύ άλλων η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία και παραγωγή εντύπων, τη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, τη δημιουργία οδηγού ξενοδοχείων, επανεκτυπώσεις παλαιών οδηγών και εντύπων, την παραγωγή cd rom, τη δημιουργία διαφημιστικών σποτ και την προβολή σε Μέσα Ενημέρωσης. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του Ηλία Βασιλούδη για το διαδίκτυο, δεχόμενος τiς εξηγήσεις του Πρόεδρου ότι περιλαμβάνεται τόσο η δημιουργία ενός δικτυακού τόπου, όσο και η προβολή σε Διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης.

Το έργο επιχειρείται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, όπως έγινε γνωστό. «Είμαστε οι πρώτοι που θα καταθέσουμε φάκελο στην Περιφέρεια, ανάμεσα στους μεγάλους Δήμους της περιοχής» σημείωσε ο Γιάννης Τσεγγελίδης. Η μελέτη του έργου θα υποβληθεί στον ΕΟΤ και θα υπάρξει προσυμβατικός έλεγχος, πριν καταρτιστεί η διακήρυξη του έργου. Από τις απαντήσεις στα ερωτήματα του Ηλία Μιχαηλίδη και της Πέπης Στάντσιου, όπως και του Ηλία Βασιλούδη, κατέστη σαφές ότι το έργο θα υλοποιηθεί συνολικά και όχι τμηματικά.

«Το έργο της τουριστικής προβολής θα το δημοπρατήσει η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης, όμως εμείς είμαστε αυτοί που θα ελέξγουμε τον τρόπο υλοποίησης του έργου» σημείωσε ο Γιάννης Τσεγγελίδης. Το ζήτημα των ποσοστών που εισπράτουν οι διαφημιστικές από τα Μέσα Ενημέρωσης τέθηκε από τοπικούς ιδιοκτήτες, με τον Πρόεδρο Γιάννη Τσεγγελίδη να αναφέρει ότι ως εποπτεύουσα η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης μπορεί να ελέγξει τον τρόπο διανομής. «Όταν θα ελέξγουμε την παραλαβή του παραγόμενου έργου, θα έχουμε τη δυνατότητα επέμβασης στο ζήτημα της διανομής» σημείωσε. Μετά τον έλεγχο των προδιαγραφών που προβλέπονται το θέμα θα προωθηθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, πιθανό και την ερχόμενη Δευτέρα

Μελέτη Πολιτισμού-Τουρισμού

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η σύνταξη μελέτης Τουρισμού-Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού. Όπως αναφέρθηκε στόχος είναι η δημιουργία μιας μελέτης που θα προτείνει την ανανέωση και την ανασύνθεση των πολιτιστικών θεσμών, προκειμένου να αναδειχθούν τουριστικά ως προϊόντα.

Όπως αναφέρθηκε από τον Ηλία Βασιλούδη, υπάρχει μια στρεβλή αντίληψη για τον πολιτισμό καθώς πρέπει να αναδειχθεί ένα ουσιαστικό περιεχόμενο και αντικείμενο ενώ ο Γιάννης Τσεγγελίδης απάντησε ότι η μελέτη πρέπει να κατευθυνθεί σε καινοτόμες ιδέες που θα αναπτυχθούν προκειμένου να τύχει έγκρισης και χρηματοδότησης. Για την συνέχιση του σχετικού έργου θα συσταθεί σχετική επιτροπή σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, καθώς ο χρόνος πιέζει.

Ποιο είναι το τουριστικό προϊόν της Ξάνθης ;

Η διοργάνωση ημερίδας για τον καθορισμό του τουριστικού προϊόντος της Ξάνθης απασχολεί την Επιτροπή Τουρισμού και τον Πρόεδρο Γιάννη Τσεγγελίδη. Όπως δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό, επαγγελματίες της περιοχής έχουν εδώ και μήνες ξεκινήσει προσπάθεια για τη δημιουργία φορέα δημιουργίας και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος». Αρκετοί ήταν οι προβληματισμοί που τέθηκαν για το ζήτημα.

Από την Πέπη Στάντσιου ειπώθηκε ότι η τουριστική ταυτότητα της Ξάνθης πρέπει να έχει αποφασιστεί πριν τη διοργάνωση μιας ημερίδας, ώστε αυτή να εδραιωθεί σε κάτι τέτοιο. Ο Γιάννης Τσεγγελίδης ανέφερε ότι πριν από όλα πρέπει να αντιληφθεί η Ξάνθη, ποιους έχει να ανταγωνιστεί και να δεχθεί της απόψεις κάποιων ειδικών που θα γνωρίσουν όλα τα δεδομένα, ενώ ο Ηλίας Βασιλούδης σημείωσε ότι πρέπει να αναζητηθεί ο δυνητικός επισκέπτης της Ξάνθης ώστε να βρεθεί ο τρόπος προσέλκυσης, ενώ ο Γρηγόρης Παναγιωτίδης πρόσθεσε ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο φυσικό περιβάλλον, λόγω των διεθνών συνθηκών. Ο Ηλίας Μιχαηλίδης της riverland ανέφερε ότι το συνέδριο πρέπει να είναι το αποτέλεσμα προσυνεδριακών διαδικασιών όπου θα γίνει προεργασία.

Η αντιπολίτευση, τέλος, πρότεινε το ζήτημα να απασχολήσει την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου αλλά και μια πιθανή ηλεκτρονική διαβούλευση, δεχόμενη τη θετική γνώμη του Προέδρου Γιάννη Τσεγγελίδη. Όλα τα θέματα της Επιτροπής εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr