Του αναγνωρίζουμε το θάρρος να μας συμπεριλάβει στην λίστα και τον δημοσιεύουμε

6 Μαρτίου 201908:09

Την ώρα που ο επικεφαλής της παράταξης του δεν τολμά, απόλυτα λογικό, να πατήσει την μαγική λέξη, xanthipress.gr, ο νεαρός Δημήτρης Πολυχρόνης μας στέλνει ένα δελτίο τύπου όπου αναλύει τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει στην πόλη που αγαπά, και ζητά την ψήφο του κόσμου για να προσφέρει το καλύτερο. 

Μάλιστα αναφέρει, “με επικεφαλής, τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Χατζηθεοδώρου, έναν έμπειρο και ικανό άνθρωπο που έχει επιτελέσει σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του”, εμείς ένα έχουμε να του πούμε, στην ηλικία του κάναμε μεγαλύτερα λάθη, μικρό το κακό και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία. Και να προσέχει, την χώρα στα χέρια νέας γενιάς τα έδωσε ο κόσμος, και πεθάναμε στην γυμναστική και στις κ@λοτούμπες

Η Ξάνθη στα χέρια της νέας γενιάς

Το 2019 θα αποτελέσει χρονιά ορόσημο τόσο για τη χώρα όσο και για την τοπική μας κοινωνία. Η Ξάνθη, όπως και όλοι οι άλλοι δήμοι της χώρας, καλείται να επιλέξει τον Δήμαρχο και τη σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα αποφασίζει για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά της και κατ’ επέκταση της ζωής των πολιτών. Όμως, σε ποιο βαθμό το κριτήριο και κατ’ επέκταση των επιλογών, ήταν αυτό όλα αυτά τα χρόνια; Δηλαδή κατά πόσο όντως σκεφτόμαστε πριν επιλέξουμε υποψήφιο δήμαρχο και παράταξη;

Θα πρέπει να συνομολογήσουμε ότι πολλές φορές τα κριτήρια με τα οποία επιλεγόταν ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή δεν ήταν πολιτικά αλλά σε μεγάλο βαθμό προσωπικά. Αλήθεια, πόσα έχουν προσφέρει οι άνθρωποι που εκλέγονταν όλα αυτά τα χρόνια; Αυτό που εισπράττουμε όλοι σχεδόν καθημερινά είναι ότι η Ξάνθη, η πόλη μας, μπορεί και πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο. Η ομορφιά, η θαλπωρή και η αίγλη της τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει τη θέση τους σε μια πόλη που δεν μπορεί να προσφέρει στους πολίτες της όσα θα έπρεπε και σίγουρα αδικεί τόσο την εικόνα της.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να κάνουμε ένα μεγάλο και τολμηρό βήμα προς τα μπρος. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο έχουμε δομήσει την πόλη μας, να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους της και να διευρύνουμε τις δυνατότητες της. Ήρθε η ώρα, όχι απλώς να αλλάξουμε τα πρόσωπα του δήμου μας αλλά κυρίως να αλλάξουμε τις σχέσεις που δομούμε μαζί τους. Ήρθε η ώρα να βγει στο προσκήνιο η νέα γενιά της πόλης μας και να δώσει ένα δυναμικό παρόν και το δικό της στίγμα, με τις δικές της προτάσεις και τις δικές της ιδέες.

Η νέα γενιά που δε μένει στον καναπέ της, δεν επαναπαύεται σε χιλιοειπωμένες υποσχέσεις και δεν αναθέτει σε κάποιον άλλο το μέλλον της. Η νέα γενιά που δεν εξαντλείται απαραίτητα μόνο σε νέους ανθρώπους αλλά τη βρίσκουμε και σε αυτούς που κουβαλάν νέες ιδέες και δε μένουν προσκολλημένοι στο χθες, σε αυτούς που δίνουν χώρο και βήμα στους νέους ανθρώπους και αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες τους.

Οι Πολίτες για την Ξάνθη αποτελούν μια τέτοια δημοτική κίνηση, που ως τώρα έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί πρακτικές και νοοτροπίες του παλαιοκομματικού συστήματος. Αντίθετα, αποτελεί μια σύμπλευση ανθρώπων από όλο το φάσμα της κοινωνίας. Άνθρωποι που ενώνουν δυνάμεις και είναι έτοιμοι να προσφέρουν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις προς όφελος όλων των δημοτών. Με επικεφαλής, τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Χατζηθεοδώρου, έναν έμπειρο και ικανό άνθρωπο που έχει επιτελέσει σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο για αυτή την πόλη, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Και για να μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συμβολή σας.

Δημήτρης Πολυχρόνης

Μαθηματικός, MSc στην ΕΑΕ

Μέλος των Πολιτών για την Ξάνθη

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr