Toρτίγιας με πατάτα και αβγά

22 Αυγούστου 201314:00

Για τους λάτρεις της πατάτας και του αβγού και όχι μόνο. Μία εύκολη συνταγή που θα σας απασχολήσει μόνο 15 λεπτά. Μία όμορφη πρόταση για πρωινό ή για πρώτο πιάτο σε ένα φιλικό δείπνο, με χαλαρή ατμόσφαιρα και κουβεντούλα.

Συστατικά

200 γρ. καθαρισμένες και κομμένες πατάτες
5 αβγά
500 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. παρμεζάνα
25 γρ. τυρί τσένταρ τριμένο
1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο

Για το μαρινάρισμα

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. πιπέρι
τριμένο μοσχοκάρυδο (στην άκρη του κουταλιού)

Τρόπος παρασκευής συνταγής
Τηγανίζετε τις πατάτες όχι τόσο όσο να ροδοψηθούν.
Τις αφαιρείτε από τη φωτιά και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφαιρείτε το χαρτί και τις τοποθετείτε σε ένα βαθύ πιάτο.
Σε ένα μπολ χτυπάτε 1 αβγό και περιχύνετε με ένα μέρος από αυτά τις πατάτες.
Τις αφήνετε να ρουφήξουν το αβγό για περίπου 15 λεπτά.
Χτυπάτε τα αβγά με το αλάτι, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και ρίχνετε τα μισά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
2-3 λεπτά αργότερα ρίχνετε από πάνω τις πατάτες τηγανητές και περιχύνετε με το υπόλοιπα αβγά.
Μόλις στερεοποιηθεί η ομελέτα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και πασπαλίζετε με το τσένταρ και τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε ζεστό.

Πηγή : lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr