Τοποθετήθηκαν οι 61 αναπληρωτές της ΕΠΑΘ στα μειονοτικά σχολεία. Δηλώσεις Μελισσόπουλου

23 Σεπτεμβρίου 201411:45

Στα σχολεία βρίσκονται από τη Δετέρα οι 61 αναπληρωτές, απόφοιτοι της ΕΠΑΘ, οι οποίοι θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στη μειονοτική εκπαίδευση.

Όπως έγινε γνωστό από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης 33 δάσκαλοι στη Ροδόπη και 28 στην Ξάνθη ανέλαβαν ήδη καθήκοντα τη Δευτέρα ενώ η σχετική απόφαση υπεγράφη στις 18 του μήνα.

Όπως σημείωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος είναι η πρώτη φορά που καλύπτεται τόσο νωρίς, από τις πρώτες μέρες του σχολικού ετους, οποιοδήποτε κενό στα μειονοτικά σχολεία για το τουρκόφωνο πρόγραμμα ενώ χαρακτήρισε την πρόσληψη των αναπληρωτών, υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργού πριν από λίγες μέρες στη Θράκη, στο αίτημα που εξέφρασε η μειονότητα και οι βουλευτές της στις συναντήσεις που είχαν μαζί του.

 

Γενικότερα, η κατάσταση στα σχολεία όλων των βαθμίδων από άποψη στελέχωσης χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με το Σ.Μελισσόπουλο, καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr