Υπερψηφίστηκε από το Δημ. Συμβούλιο Αβδήρων ο Προϋπολογισμός του 2015

16 Δεκεμβρίου 201420:31

Τον Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2015 ψήφισε το βράδυ της Δευτέρας σε ειδική συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο των Αβδήρων.

Ο Προϋπολογισμός που είναι ισοσκελισμένος και παρουσιάζει έσοδα και έξοδα ύψους 14, 3 εκατ. ευρώ και αποθεματικό ύψους 250 χιλ. ευρώ χαρακτηρίστηκε από τη δημοτική αρχή ρεαλιστικός.

Όπως αναφέρθηκε με δεδομένη την αδυναμία άνλτησης δανείων για λειτουργικές δαπάνες για το 2015 θα ασκηθεί περιοριστική πολιτική στις δαπάνες υπερωριών, μετακινήσεων, προμηθειών κλπ.

Κριτική από την αντιπολίτευση

Τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού εμφανίζονται αυξημένα κατά 325.000 ευρώ, γεγονός που σύμφωνα με την αντιπολίτευση οφείλεται στην καταμέτρηση των αληθινών τετραγωνικών στα ακίνητα του Δήμου, γεγονός που είχε είχε ιδιαίτερο πολιτικό κόστος για την προηγούμενη ηγεσίας.

Επίσης στην κριτική της αντιπολίτευσης βρέθηκε ο διπλασιασμός του ποσού για συδρομές εφημερίδων, το ποσό των 20.000 ευρώ για την επισκευή του Ειδικού Σχολείου που χαρακτηρίστηκε μικρό, τα 100.000 ευρώ για την ύδρευση δημοτικών κτιρίων και διάφορες επιμέρους δαπάνες.

avdira dimos dimotiko6Ο επικεφαλής Β. Τσολακίδης υποστήριξε ότι ο Προϋπολογισμός δεν εκφράζει κάποιοι αναπτυξιακό όραμα και δήλωσε ότι καταψηφίζει. Τον Προϋπολογισμό καταψήφισε, επίσης, ο επικεφαλής της «Στροφής» Νίκός Καλιαμπάκας, όπως και ο Κ. Αντωνιάδης.

Πέρασε κατά πλειοψηφία

Τελικώς, ο Προϋπολογισμός πέρασε κατά πλειοψηφία με 16 ψήφους υπέρ και 10 ψήφους κατά.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr