Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

10 Οκτωβρίου 201411:07

Η Ομάδα Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η πρώτη που ιδρύθηκε ποτέ στην Ελλάδα σε προσκαλεί, να εκπαιδευτείς, να πιστοποιηθείς και να προσφέρεις όπου υπάρχει ανάγκη!
Η έναρξη της Σχολής Σαμαρειτών – Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προγραμματίζεται για την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Λίγα λόγια για την ιστορία μας…

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1931 με την αρχική επωνυμία Σχολή Εθελοντών Τραυματιοφορέων – Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σήμερα στελεχώνεται από άνδρες και γυναίκες μέσου όρου ηλικίας τα 24 έτη, σε 29 ενεργά Περιφερειακά Τμήματα σε όλη την Ελλάδα και αριθμεί περίπου 4.650 εν ενεργεία Εθελοντές Πρώτων Βοηθειών,   Ναυαγοσώστες, Διασώστες διαφόρων ειδικοτήτων, Χειριστές Διασωστικών Σκύλων, Εθελοντές Ιατρούς, Εκπαιδευτές και Ειδικούς Συνεργάτες.

Σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο ενεργή Εθελοντική Οργάνωση Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης και Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, ενώ ήδη διευρύνει την δράση του μέσω διακρατικών συνεργασιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 1974 δημιούργησε την 1η στη χώρα μας Σχολή Αυτοδυτών – Ναυαγοσωστών, η οποία και σήμερα είναι η μοναδική που διαθέτει δυο κρατικές άδειες λειτουργίας.
http://www.samarites.gr/?section=1330&language=el_GR

Το 1986 μέσα από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών δημιουργήθηκε η Ομάδα Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η πρώτη Ομάδα Διάσωσης που ιδρύθηκε στη χώρα μας πριν ακόμα και από τις κρατικές ομάδες ή υπηρεσίες διάσωσης όπως την ΕΜΑΚ, την ΚΟΜΑΚ, το ΕΚΑΒ και την Ομάδα Διάσωσης του Ελληνικού Στρατού.
http://www.samarites.gr/rescue_team

Το 2008 σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού, δημιουργήθηκε η Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
http://www.samarites.gr/?section=1114&language=el_GR

Ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σαν εθελοντική διασωστική ομάδα είναι αναγνωρισμένη από την Γ.Γ.Π.Π. (με Αριθμό Μητρώου 22/2001).

Το Τμήμα Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008, πιστοποιημένο από το Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης Lloyd’s Register Quality Assurance.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, οι Εθελοντές Διασώστες και οι Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εργάζονται καθημερινά σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμμετέχοντας σε πλήθος υπηρεσιών ή αποστολών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως:

Κινητοποίηση και επέμβαση σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, σε αποστολές αντιμετώπισης καταστροφών, υγειονομική κάλυψη σε πάσης φύσεως αθλητικούς αγώνες και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαίδευση πολιτών σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών και πολλές άλλες δράσεις.

Συνεργάζονται με όλες τις κρατικές υπηρεσίες σε καταστάσεις   ετοιμότητας, κινητοποίησης ή επέμβασης για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και μπορούν να κινητοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί, στην Ελλάδα και στο κόσμο.

 

Πληροφορίες:

www.samarites.gr

e-mail: xanthi@samarites.gr

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ελ. Βενιζέλου, 1

T.K. 67100 Ξάνθη

ΤΗΛ.: 25410.27258

 

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr