Το τσάι TUVUNU από τη Θράκη, ενισχύει το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης των παιδιών της μειονότητας

30 Νοεμβρίου 201520:18

Το σχολικό έτος 2015-2016 το «Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη» συνεχίζει πολλές από τις δράσεις του σε μαθητές/τριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αφορούν στη βελτίωση της ελληνομάθειας και την αρμονική ένταξη τους στην κοινωνία. Στα πλαίσια του Προγράμματος συνεχίζεται η λειτουργία των κεντρικών, περιφερειακών και κινητών Κέντρων Στήριξης του Προγράμματος (ΚΕΣΠΕΜ), στελεχωμένα από προσωπικό μεικτό και δίγλωσσο, προσφέροντας μαθήματα και παιδαγωγικές δραστηριότητες σε μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά.

Εκτός από τα «σταθερά» ΚΕΣΠΕΜ υπάρχουν και τα κινητά ΚΕΣΠΕΜ που ταξιδεύουν στους απομονωμένους χιλιομετρικά και συμβολικά οικισμούς των νομών Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου για να δώσουν ευκαιρίες εκπαίδευσης και ένταξης σε παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου που κατοικούν εκεί. Την τρέχουσα σχολική χρονιά, έπειτα από την έγκριση παράτασης του έργου, στις 2 Νοεμβρίου 2015, ξεκίνησαν τα ταξίδια τους τα 4 κινητά ΚΕΣΠΕΜ με προορισμό 31 οικισμούς των νομών Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου. Τα «Καγκουρώ του Βουνού», όπως τα έχουν ονομάσει τα ίδια τα παιδιά, εξοπλισμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκπαιδευτικά λογισμικά, φωτογραφικές μηχανές, βιβλιοθήκη με παιδικά βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία και υλικά για κατασκευές επισκέπτονται περίπου 600 παιδιά και οι εκπαιδευτικοί με τη συνδρομή των οδηγών-διαμεσολαβητών, προσφέρουν μια διαφορετική παιδαγωγική παρέμβαση με βάση το εκπαιδευτικό και κοινωνικό πλαίσιο του κάθε οικισμού. Στο πλαίσιο αυτών των μαθημάτων κυρίαρχος είναι ο ρόλος του παιχνιδιού στην εκπαιδευτική διαδικασία με τη χρήση ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων.
tuvunu 3

Η ευγενική χορηγία 15 φορητών υπολογιστών, 4 φωτογραφικών μηχανών και ενός προτζέκτορα από την ελληνική ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης και ειδικότερα το τσάι TUVUNU, έδωσε την ευκαιρία να αντικατασταθεί ο υπάρχων κατεστραμμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός και να συνεχίσουν τα κινητά ΚΕΣΠΕΜ απρόσκοπτα τη λειτουργία τους και την τρέχουσα σχολική χρονιά. Η χορηγία αυτή είναι απτό δείγμα της οργανικής ένταξης του Προγράμματος στην τοπική κοινωνία και του υψηλού αισθήματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης  και του υψηλού αισθήματος κοινων της συγκεκριμένης επιχείρησης.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr