Ο απόηχος και οι κόντρες για το βίντεο με τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚάδων

26 Μαρτίου 201517:39

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος έσπευσε να υποστηρίξει ότι τα συνθήματα που φώναζαν άνδρες των ΟΥΚ κατά την χθεσινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ήταν… περσινά.

Οι αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την Βασιλική Κατριβάνου και τον Γ. Βαρεμένο, όπως και από το ΠΑΣΟΚ ήταν έντονες.

Ο ίδιος ο ΥΕΘΑ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο, είπε ότι τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε περσινά συνθήματα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας:

«Ο υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι διέταξε έρευνα για το γεγονός, υποστήριξε ωστόσο ότι οι άνδρες της ΟΥΚ τραγουδούσαν απλώς το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» που εκείνη την ώρα παιάνιζε η μπάντα, ενώ τα άλλα συνθήματα που αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα αφορούν την περσινή παρέλαση, όταν ο ίδιος δεν ήταν υπουργός».

Την ίδια απάντηση έδωσε και η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας στις αιτιάσεις της Χ. Τρικούπη: «Στο ΠΑΣΟΚ μάλλον είδαν το βίντεο της παρέλασης με τα συνθήματα των ΟΥΚ όταν υπουργός Aμυνας ήταν ο κ. Βενιζέλος. Και παρασύρθηκαν βλέποντας το παλιό βίντεο». Πηγές των ΑΝΕΛ έλεγαν ότι η αναφορά της κας Χρυσοβελώνη ήταν ειρωνική προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη συνθημάτων φέτος.

Ωστόσο, η πραγματικότητα διαψεύδει τον υπουργό Αμυνας.

Το βίντεο που αναρτήθηκε προέρχεται από το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο Eurokinissi. Είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του και φέρει ημερομηνία 25 Μαρτίου 2015.

Το iefimerida.gr, που συνεργάζεται με το εν λόγω πρακτορείο, επικοινώνησε με τους υπευθύνους οι οποίοι απάντησαν:

«Εμείς ανεβάσαμε το βίντεο ανήμερα της φετινής παρέλασης. Και το ανεβάσαμε αυτούσιο. Ούτε αλλοιώσαμε, ούτε κάναμε κάποια παρέμβαση. Το τι ισχυρίζεται ο καθένας δεν μας αφορά. Εξάλλου, πέρσι δεν είχαμε υπηρεσία βίντεο στο πρακτορείο μας».

Ιδού το επίμαχο βίντεο. Στο σημείο 1:24 ακούγονται τα συνθήματα:

«Και το όνειρό μας είναι
στην Πόλη εμείς να μπούμε,
σημαία να υψώσουμε,
τον ύμνο εμείς να πούμε»

Πηγή: www.iefimerida.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr