Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας οργανώνει εθελοντικό καθαρισμό του περιαστικού άλσους

5 Ιουνίου 202009:56
Εθελοντικό καθαρισμό με την συμμετοχή ενεργών θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 5 το απόγευμα στο περιαστικό άλσος της Ξάνθης το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας, με τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης.
 
Ο συμβολικός καθαρισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της 5ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που όρισαν τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζοντας ότι η προστασία και η βελτίωση του περιβάλλοντος αποτελεί μείζον ζήτημα το οποίο επηρεάζει την ευημερία και ανάπτυξη των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 23% όλων των θανάτων παγκοσμίως, προκαλούνται από αιτίες που σχετίζονται με το περιβάλλον. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υπογραμμίζει το πόσο βασιζόμαστε όλοι στη φύση και στην υγεία του πλανήτη μας. Η ποιότητα του νερού που πίνουμε, τα τρόφιμα που τρώμε και ο αέρας που αναπνέουμε, όλα εξαρτώνται από τη προστασία του φυσικού κόσμου που αντιμετωπίζει πρωτοφανείς κινδύνους από την ανθρώπινη δραστηριότητα.
 
Το μήνυμα της ημέρας που συνοδεύει την δράση είναι «Φροντίζουμε την πόλη μας» γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων !
 
Το σημείο συνάντησης είναι ο χώρος στάθμευσης απέναντι από την Ξανθίππη. Ο Δήμος Ξάνθης θα μας προμηθεύσει τους εθελοντές πολίτες με γάντια και σακούλες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr