Το κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης για την απεργία της Πέμπτης

10 Νοεμβρίου 201517:32

Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται! Μ’ έναν νέο γύρο σκληρών μέτρων ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματά τους, βρίσκονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι κι ο λαός. Τη φορά αυτή, στο τιμόνι της επίθεσης βρίσκεται η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υλοποιεί τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών της τρόικας (ή κουαρτέτου) -όπως είχαν κάνει κι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Μετά τη στήριξη που πήρε απ’ τον Ομπάμα, στο πλαίσιο και της γεωπολιτικής προσαρμογής του ΣΥΡΙΖΑ στα επικίνδυνα αμερικανο-ΝΑΤΟϊκά παιχνίδια στην περιοχή, μετά την ψήφιση των 48 προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου, και την «αξιολόγηση» απ’ τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά, ο προσαρμοσμένος πλέον ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του προχωρούν!

Στην επιβολή νέων φόρων, τον ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του ΦΠΑ, την βαριά φορολόγηση της αγροτιάς. Την επιβολή ενός νέου αντι-ασφαλιστικού τερατουργήματος, που θα εξαφανίσει ότι έχει απομείνει από τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Στην «ατζέντα» της επίθεσης βρίσκονται και οι ομαδικές απολύσεις, η παραπέρα «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων, οι συλλογικές συμβάσεις, οι μισθοί και τα μεροκάματα, τα δικαιώματα της νεολαίας στις σπουδές και στη δουλειά, το δικαίωμα στην περίθαλψη, οι πλειστηριασμοί κατοικιών, αλλά και τα ξεπουλήματα κι οι ιδιωτικοποιήσεις.

Ενώ αυτή είναι η κατάσταση, με ευθύνη των δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά, και του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος, δεν έχει ξεσπάσει κανένας σοβαρός αγώνας αντίστασης και διεκδίκησης. Οι υποταγμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, δεν «ξεπλένονται» με μια 24ωρη απεργία. Και δεν αποτελούν πραγματικό αγώνα, οι θεαματικές, τηλεοπτικού τύπου ενέργειες του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι κι ο λαός πρέπει να αξιοποιήσουν την απεργία της 12ης Νοέμβρη για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα, αλλά και για να χαράξουν το δικό τους δρόμο αντίστασης και αγώνα. Κόντρα στην απογοήτευση και την αδράνεια, να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, συνελεύσεις, απεργίες να συμβάλουν στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, και στη δημιουργία ενός Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση!

  • Κάτω τα χέρια απ’ το δικαίωμα στη δουλειά!
  • Κάτω το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα!
  • Κάτω τα χέρια απ’ τα μεροκάματα, τους μισθούς και τις συντάξεις!
  • Κάτω τα νέα και παλιά μνημόνια, η πολιτική κυβέρνησης- κεφαλαίου
  • Ούτε Ε.Ε. – Ούτε Δ.Ν.Τ. Κάτω τα δεσμά του ιμπεριαλισμού!
  • Ο μαζικός λαϊκός αγώνας η μοναδική διέξοδος!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr