Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του “X-Files” και του “Lucifer”

29 Ιανουαρίου 201606:10

Αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα του υπερφυσικού, αλλά και του Fox, όσον αφορά στα τηλεοπτικά τεκταινόμενα της άλλης άκρης του Ατλαντικού. Και αυτό γιατί έκαναν την πρεμιέρα τους στο αμερικανικό κανάλι δύο από τις πολυαναμενόμενες σειρές της σεζόν: η μίνι σειρά “X-Files” που επέστρεψε στη μικρή οθόνη μετά από 14 ολόκληρα χρόνια και το… αθεόφοβο “Lucifer” που διηγείται την ιστορία του Εωσφόρου που αποφάσισε να ανέβει στη γη για να κάνει επ’ αόριστον διακοπές.

Όσον αφορά το “X-Files”, η επιστροφή του ήταν πραγματικά μεγαλειώδης. Η πρεμιέρα του την περασμένη Κυριακή προσέλκυσε 16,2 εκατ. τηλεθεατές (live προβολή και προβολή μέσα στην ημέρα) – μία επίδοση που προσέγγισε τις αντίστοιχες από τις παλιές εποχές του (η ανώτατη μέση τηλεθέαση σημειώθηκε στην πέμπτη σεζόν του με 19,8 εκατ. τηλεθεατές, ενώ η τελευταία, η ένατη προσγειώθηκε στα 9,1 εκατ.). Το δεύτερο επεισόδιο που προβλήθηκε στην κανονική ημέρα και ώρα προβολής που έχει εξασφαλίσει η μίνι σειρά (Δευτέρα στις 20.00) συγκέντρωσε 9,7 εκατ. τηλεθεατές, ένα νούμερο που χαρακτηρίζεται ικανοποιητικό από αρκετά αμερικανικά μέσα.

Αυτή η ιδιαίτερα μεγάλη ψαλίδα μεταξύ των επιδόσεων των δύο επεισοδίων οφείλεται στην «προίκα» που είχε το πρώτο, καθώς ακολούθησε την πρεμιέρα του NFC (πρωτάθλημα αμερικανικού φούτμπολ), η οποία προσέλκυσε 45 εκατ. τηλεθεατές. Όπως και να έχει, εάν τα νούμερα συνεχίσουν να είναι ισχυρά, δεν αποκλείεται η σειρά να αποκτήσει περισσότερα επεισόδια.

Από την πλευρά του, το δευτεριάτικο επεισόδιο με τις περιπέτειες του Μόλντερ και της Σκάλι έδωσε μία καλή πάσα στο “Lucifer”, που έκανε έτσι την πρεμιέρα του με τους καλύτερους οιωνούς. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προσέλκυσε 7,2 εκατ. τηλεθεατές – όχι και άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι ανταγωνίστηκε εκπομπές (το “The Bachelor” του ABC και το “Scorpion” του CBS) που έχουν παγιωθεί στη συγκεκριμένη ζώνη (Δευτέρα στις 21.00), καταφέρνοντας να τις κερδίσει στην κατηγορία 18-49 ετών. Μάλιστα, ανάμεσα στις σειρές του Fox που έκαναν πρεμιέρα αυτή τη σεζόν, το “Lucifer” μοιράζεται με το “Rosewood” την θέση με την υψηλότερη τηλεθέαση. Αγγελικά νέα για τον άρχοντα του κάτω κόσμου…

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr