Το Δημοτικό Ραδιόφωνο ξεκινά άρθρα απόψεων και υπερασπίζεται τον Παναγιώτη Σγούριδη

31 Δεκεμβρίου 201810:37

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο φαίνεται πως τελειώνει με την βασική του αποστολή που ήταν αποκλειστικά η είδηση και ξεκινά να κάνει και άρθρα απόψεων.

Σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση με τίτλο “Μια υπόθεση εργασίας, μετατράπηκε σε πραγματικό γεγονός. Η ευθιξία, σε υπέρμετρο βαθμό, του Π. Σγουρίδη τον οδήγησε στην παραίτηση.”, προσπαθεί να δικαιολογήσει την δήλωση του Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος είχε αναφέρει σε συνέντευξη πως ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο μπορεί να πάει πίσω την Συμφωνία των Πρεσπών. 

Το άρθρο εκτός της προσπάθειας να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η δήλωση ήταν ασήμαντη, προσπαθεί να αναδείξει και το μέγεθος του πολιτικού άντρα, ο οποίος μάλιστα όπως σημειώνει, έχει “υπέρμετρη ευθιξία” και για αυτό το λόγο οδηγήθηκε και στην παραίτηση. 

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κλείδωσε την “ευθιξία” όταν ο Πάνος Καμμένος πήρε πίσω όλα όσα είχε υποσχεθεί.

Αναλυτικά το άρθρο

Η αλήθεια είναι οτι ο Π. Σγουρίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη  ανέφερε ότι,  μπορεί να προκύψουν γεγονότα και να καθυστερήσουν την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. «Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν» ανέφερε χαρακτηριστικά, ως μια υπόθεση εργασίας, χωρίς να ουσιαστικά να λέει κάτι άμεσα ρεαλιστικό. Εξάλλου υποθετικά σενάρια, με αυτό το αντικείμενο,  γίνονται καθημερινά τις τελευταίες δεκαετίες, ως υποθέσεις εργασίας που αξιοποιούνται προς όφελος της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή.

Η ευθιξία του Παναγιώτη Σγουρίδη, σε υπέρμετρο ίσως βαθμό, τον οδήγησαν στην παραίτηση που έθεσε στη διάθεση του Π. Καμμένου και δεν έγινε δεκτή.

Ο Πάνος  Καμμένος

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πάνος Καμμένος έγραψε:

«Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα. Είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή πρωτοχρονιά».

Ουσιαστικά και η απάντηση του Π. Καμένου είναι κυρίως απάντηση προς όλους αυτούς, που με υπερβολή, μια υπόθεση εργασίας, την  ανήγαγαν σε πραγματικό γεγονός.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr