Το αντιρατσιστικό διχάζει τα τρία κόμματα και τοπικά. Χαμηλοί τόνοι NΔ, σφοδρή επίθεση από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

28 Μαΐου 201322:00

Διάσταση και διάσπαση εμφανίζεται στο μέτωπο της τρικομματικής κυβέρνησης με αφορμή την επιμονή της ΝΔ να μην στηρίξει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που ενσωματώνει την Οδηγία-Πλαίσιο της Ε.Ε. για το ρατσισμό.
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατεβάζουν το Νομοσχέδιο, παρά την αντίθετη άποψη του Πρωθυπουργού και η σύγκρουση στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι απρόβλεπτη.

Σ. Ιακωβίδου: Δεν είναι μείζον ζήτημα το αντιρατσιστικό

Τοπικά οι απόψεις των στελεχών των κομμάτων διαφέρουν. Η Σούλα Ιακωβίδου εκ μέρους της ΝΟΔΕ, θεωρεί ότι το ζήτημα δεν είναι μείζον και αναφέρει ότι «θεωρώ αστείο να δημιουργηθούν τριγμοί εξαιτίας του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου» και εκφράζει τις επιφυλάξεις της, αναφέροντας ότιι ο νόμος του 1979, όπως κρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή,  είναι επαρκής. «Θεωρώ ότι μπορεί να βρεθεί λύση όπως σε τόσα καίρια ζητήματα» εκτιμά η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης που αντιτείνει ότι τα καίρια ζητήματα είναι τα οικονομικά.

Α. Τσαρτσάρας: Ο Σαμαράς κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά !

«Είμαστε από τις λίγες χώρς της Ευρώπης που δεν έχουμε συγκεκριμένο, ενιαίο αντιρατσιστικό νόμο. Άκουσα έκπληκτος τον Α. Γεωργιάδη να λέει ότι η ΝΔ είναι αντίθετη ιδεολογικά και πολιτικά στο νομοσχέδιο και αν αυτή είναι θέση της ΝΔ πρέπει να μας το πούνε» είπε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ.,
Εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή «και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους τα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης « είπε και πρόσθεσε ότι η αντίθεση αυτή είναι προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά και «μάλλον κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά»

Χ. Γκαρμπούνης: Μήνυμα προς Σαμαρά και πλήγμα για την κυβέρνηση αν επιμείνει

«Ο Σαμαράς, πιεζόμενος από συγκεκριμένη πτέρυγα του κόμματός του κάνει πίσω στο θέμα του Αντιρατσιστικού», αναφέρει ο πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Γκαρμπούνης και διευκρινίζει ότι ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχουν φωνές που ζητούν την κατάθεση του νομοσχεδίου. Παράλληλα, όπως σημειώνει ο Χρήστος Γκαρμπούνης, είναι το πρώτο νομοσχέδιο που κατατίθεται από την τρικομματική κυβέρνηση και δεν αφορά σε μνημνιακές υποχρεώσεις, κάνοντας λόγο για ανάγκη ευρύτερων συνεναίσεων.

«Eίναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Πρωθυπουργό και σε περίπτωση που η ΝΔ επιμείνει μέχρι τέλους και δεν κατατεθεί το νομοσχέδιο από την Κυβέρνηση, αποτελεί πλήγμα για την κυβερνητική σταθερότητα και θα πρέπει κανείς να αναλογιστεί αν έχει σκοπό να συνεχίσει μια πολιτική όπου μονίμως θα κάνουν πίσω οι δύο μικρότεροι εταίροι ή θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις.» ανέφερε ο Χρήστος Γκαρμπούνης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι απειλείται η συνοχή της κυβέρνησης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr