Το 62% των Ελλήνων θέλει εκλογές – Προβάδισμα της ΝΔ

9 Δεκεμβρίου 201811:13

Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφει έρευνα της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύεται στο «Εθνος της Κυριακής». Στην ίδια έρευνα το 62% των Ελλήνων θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές, την ώρα που σε ό,τι αφορά στην οικονομία το 52% δηλώνει πως τα βγάζει πέρα πολύ δύσκολα.
Συγκεκριμένα υπέρ των πρόωρων εκλογών τάσσεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα, το 44% απαντά ότι οι βουλευτικές εκλογές πρέπει να γίνουν νωρίτερα από τον Μάιο του 2019 και το 18% θέλουν να διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, μαζί με τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές, ενώ μόνον το 34% θέλει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την 4ετία. 

Στην ίδια έρευνα το 52% απάντησε ότι τα βγάζει πέρα πολύ δύσκολα. Το 39% απάντησε «ούτε εύκολα, ούτε δύσκολα», ενώ μόλις το 8% απαντά «πολύ εύκολα, εύκολα».

Παράλληλα  το 50% απάντησε καταφατικά στο «δεν είχα χρήματα να πληρώσω μια πάγια ανάγκη του νοικοκυριού μου», το 41% στο «δεν μπορούσα να καλύψω το κόστος του σέρβις στο αυτοκίνητό μου» και το 38% «δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να καλύψω ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας στην οικογένειά μου». Παράλληλα κυριάρχο πρόβλημα που δείχνει να απασχολεί του Έλληνες είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη της οικονομίας. 

Σε ό,τι αφορά στο τι θα ψήφιζαν αν γίνονταν εκλογές, η ΝΔ προβάδισμα 4,7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας το 25% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 7,9% και στην τέταρτη το ΚΙΝΑΛ με 6,4% που ακολουθείται από το ΚΚΕ με 5,8%.
Ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ, συγκεντρώνουν 2,2% και δεν μπαίνουν στη Βουλή όπως και η Ενωση Κεντρώων με 2,3%, ενώ το Ποτάμι καταγράφεται στο 1,5%. 

Τέλος στην ίδια έρευνα το 47% των Ελλήνων δηλώνει υπέρ των κινητοποιήσεων από τα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr