Την Τρίτη στην Ξάνθη η Ολυμπιακή Φλόγα

13 Μαρτίου 202009:00

Η τελετή άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ξάνθη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 στις 10:42.  

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Ολυμπιακής Επιτροπής,
ο 1ος  Λαμπαδηδρόμος κ. Ισκάν Σελήμ θα παραλάβει τη φλόγα από τη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μπρωκούμη και θα παραδώσει τη φλόγα στο

2ο Λαμπαδηδρόμο κ. Γεώργιο Γιανκανίδη, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Τσιμισκή, ο οποίος θα ανάψει το βωμό στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή και στάση 15 λεπτών.

Στη συνέχεια στις 11:00,
ο 3ος Λαμπαδηδρόμος κ.  Μιχαήλ Ευμορφίδης με κατεύθυνση από την πλατεία Δημοκρατίας  στη Βασιλ. Κωνσταντίνου, θα μεταφέρει τη φλόγα έως την πλ. Αντίκα.

Θα ακολουθήσουν άλλοι τρεις Λαμπαδηδρόμοι της ΕΟΕ, που θα μεταφέρουν τη φλόγα έως το Γήπεδο Α.Ο ΞΑΝΘΗΣ και το ταξίδι της φλόγας θα συνεχιστεί κανονικά έως την Τελετή Παράδοσης  στις 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

xanthi-olympiaki-floga

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Ξάνθης που διεκδίκησε και τελικά κατάφερε να συμπεριληφθεί  στις 31 πόλεις σε ολόκληρη  την Ελλάδα που θα περάσει η Ολυμπιακή φλόγα,  η οποία θα καλύψει 3.200 χιλιόμετρα.

Η  Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία, πραγματοποιήθηκε  με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ  στην Τελετή Παράδοσης στις 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα είναι παρούσα η  νέα  Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας  κα. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

 

 

xanthinea

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr