Την Παρασκευή το βιβλίο του Θ. Εξάρχου για τον «ξεχασμένο» Δήμαρχο Θεόφιλο Παπαδόπουλο! Κοντά στην αποκατάσταση….

15 Σεπτεμβρίου 201312:01

Η ώρα της παρουσίασης του βιβλίου που αποτελεί την πρώτη καταγραφή της ζωής και της παρουσίας του Θεόφιλου Παπαδόπουλου στα κοινά της πόλης ήρθε και ο Θωμάς Εξάρχου θα φέρει στο ευρύ κοινό όλα τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που αφορούν στον πρώτο Δήμαρχο της Ξάνθης μετά την κατοχή, ο οποίος προερχόταν από το ΕΑΜ, και θάφτηκε στις στάχτες του διχασμού της μετεμφυλιακής Ελλάδας.

 

Όπως είναι γνωστό σχετική επιτροπή στο Δήμο Ξάνθης έχει συσταθεί ήδη από πέρυσι με αντικείμενο της αποκατάσταση του Δημάρχου Θεόφιλου Παπαδόπουλου, της περιόδου 1944-45, ο οποίος απουσιάζει από τις επίσημες αναφορές λόγω της πολιτικής του προέλευσης και των ηθών που επικράτησαν μετά τη λήξη του εμφυλίου.

Στη σχετική πρόσκληση που απέστειλε ο Ηλίας Βασιλούδης, που ανέλαβε την έκδοση του βιβλίου, αναφέρει:

Μια πτυχή της νεότερης ιστορίας της Ξάνθης θα παρουσιάσει ο θ. Εξάρχου με τη νέα του μονογραφία , Θεόφιλος Παπαδόπουλος ο “ξεχασμένος” αιρετός Δήμαρχος Ξάνθης.Το βιβλίο περιέχει βιογραφικά στοιχεία, προσωπικές σημειώσεις και φωτογραφίες από την ζωή του Θεόφιλου, τα οποία είχαν φυλαγμένα οι δυο κόρες του και άλλοι συγγενείς του και παράλληλα αναμνήσεις και στοιχεία του συγγραφέα για την ιδία περίοδο.

Η παρουσίαση της μονοαγραφίας από το Θωμά Εξάρχου θα γίνει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.theofilos 1

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr