Την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Δράμας η δίκη Χτενά για την τριπλή ανθρωποκτονία στη Θάσο !

19 Ιουνίου 201411:09

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου εκδικάζεται, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας, η υπόθεσης της τριπλής ανθρωποκτονίας Γκουλούση-Χαλκίδη-Αθανασά, τον Ιούνιο του 2001 στην Καλλιράχη Θάσου, και της υπόθεσης της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Σιδηρόπουλου, τον Ιούλιο του 2002 στην Καβάλα. Ως γνωστόν, για τις ανθρωποκτονίες αυτές κατηγορείται ο 57χρονος επιχειρηματίας Ανδρέας Χτενάς, ο οποίος κρατείται προσωρινά από τον Φεβρουάριο στις φυλακές Λαρίσης.

Ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή αθώος και ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση, κάτι που έχει επισημάνει και σε παλαιότερες δηλώσεις του στο KavalaPress ο συνήγορος υπεράσπισης Μανώλης Βονικάκης. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βονικάκης είχε τονίσει (σε επικοινωνία που είχε το KavalaPress προ μηνός) ότι «τα καινούρια στοιχεία που υποτίθεται ότι οδήγησαν στην σύλληψη του πελάτη μου είναι αποχρώσες ενδείξεις, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αποδείξεις ενοχής του. Αν, πάλι, οι κατηγορίες στηριχτούν στα ήδη υπάρχοντα στοιχεία τότε είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί οποιαδήποτε κατηγορία. Ο πελάτης μου δηλώνει αθώος και αυτό θα αποδειχτεί κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Όσον αφορά τα κατά καιρούς δημοσιεύματα περί “χτένας” που υποτίθεται ότι βρέθηκε στο φέρετρο ενός από τους δολοφονηθέντες, αυτά είναι ανοησίες.»

Υπενθυμίζεται ότι το τριπλό έγκλημα είχε διαπραχθεί στα μέσα Ιουνίου 2001, με θύματα τον 48χρονο υπάλληλο της πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση, τον 55χρονο υπάλληλο της τοπογραφικής υπηρεσίας Καβάλας Γιώργο Χαλκίδη και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος τότε της βιομηχανίας ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά. Οι τρεις άνδρες είχαν πυροβοληθεί από δύο όπλα, καθώς στο σημείο βρέθηκαν δέκα κάλυκες των 9 χιλιοστών. Όπως είχε προκύψει από την ιατροδικαστική εξέταση, οι δύο πυροβολήθηκαν με δύο σφαίρες στο κεφάλι στο μπαλκόνι του σπιτιού και ο τρίτος με δύο σφαίρες στην πλάτη και μία στο κεφάλι στον ελαιώνα του εξοχικού, προσπαθώντας μάλλον να διαφύγει.

kavalapress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr