Την ουσιαστική στήριξη Περιφέρειας και Κυβέρνησης ζητούν οι ξενοδόχοι της Ξάνθης

7 Μαΐου 202019:07

Σοβαρές αντιδράσεις από τον τουριστικό κλάδο φαίνεται πως υπάρχουν απέναντι στις αποφάσεις της Κυβέρνησης να μπει ο τουρισμός σε τροχιά επαναλειτουργίας, με κύριες τις ενστάσεις των ιδιοκτητών ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας.

Σαφείς οι αντιρρήσεις των ξενοδόχων αναφορικά τόσο με την έναρξη την 1η Ιουνίου χωρίς την οικονομική υποστήριξη, όσο και με την λειτουργία χωρίς συγκριμένο νομικό καθεστώς που να διέπει την λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων υπό τις συγκεκριμένες υγειονομικές συνθήκες.

Μιλώντας στο Xanthipress o Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ξάνθης, Γιάννης Ιερόπουλος, αναφέρθηκε στο αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι ξενοδόχοι του νομού αλλά και γενικότερα, όταν καλούνται να λειτουργήσουν υπό καθεστώς απολύτα ζημιωγόνο και πιθανά επικίνδυνο για τις επιχειρήσεις τους. «Μας ζητά η Κυβέρνηση να ξεκινήσουμε την λειτουργία μας την 1η Ιουνίου και οι οδηγίες αναμένονται στις 28 Μαίου. Πώς μπορεί να θεωρείται τόσο εύκολο να λειτουργήσει μια επιχείρηση που θα είναι ήδη κλειστή για τρεις μήνες; Πώς θα γίνει χωρίς την ελάχιστη στήριξη για να είμαστε στοιχειωδώς έτοιμη για την επανεκκίνηση; Ποιο είναι το νομικό καθεστώς, επιπλέον των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα προασπίζεται την ασφαλή λειτουργία μας χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να χαρακτηριστούμε υγειονομικά επισφαλείς επιχειρήσεις για τους πελάτες μας και να κλείσουμε μέσα σε μια νύχτα;»

Ορμώμενος από την χθεσινή δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Καράογλου για την αναμενόμενη «εκτόξευση» στις τουριστικές αφίξεις το 2021 με τουλάχιστον 35 εκατομμύρια τουρίστες να επισκέπτονται την Ελλάδα, ο κ. Ιερόπουλος έθεσε έναν λιτό προβληματισμό: «Μπορεί να μας πει ο κ. Υφυπουργός πόσες εκτιμά ότι θα είναι οι επιχειρήσεις του τουρισμού γενικότερα αλλά και τα τουριστικά καταλύματα ειδικότερα που θα λειτουργούν μέχρι το καλοκαίρι του 2021 χωρίς σοβαρά μέτρα στήριξης αλλά μόνο με σοβαρά προβλήματα λόγω του κορονοϊού

Για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κυρίως το προσεχές διάστημα που αναμένεται η επαναλειτουργία τους, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ξάνθης απευθύνθηκε με επιστολή του και στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χρήστο Μέτιο, με κοινοποίηση στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Θανάση Τσώνη και τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, Νίκο Εφραιμίδη. «Έχουμε την πίστη ότι ο κ. Μέτιος θα λάβει σοβαρά υπόψη του την τοποθέτησή μας, την οποία θα κάνουμε γνωστή στην τοπική κοινωνία τις ερχόμενες ημέρες, και πως θα ενεργήσει καταλλήλως. Ακόμη δεν έχουμε λάβει απάντηση αλλά οι στιγμές είναι κρίσιμες και όποιες αποφάσεις ληφθούν για τα μέτρα στήριξης του ξενοδοχειακού κλάδου είναι σίγουρο πως θα σηματοδοτήσουν την καλή ή μη εξέλιξη των επιχειρήσεών μας, σε μια διαχρονικά ευαίσθητη κοινωνία με μια διαχρονικά ευάλωτη οικονομία.» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερόπουλος.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr