Την ώρα που έκλεινε την ΣΕΚΑΠ την ίδια ώρα την πουλούσε

17 Μαρτίου 201811:32

Στις 2 Μαίου του 2017 ο Ιβάν Σαββίδης σε συνέντευξη του στο “Πρώτο Θέμα” είχε αναφέρει “Θέλω να σας εξομολογηθώ πως εάν δεν είχα δύο γιους θα είχα πάρει αρνητική απόφαση. Η σκέψη όμως και μόνο πως οι γιοί μου ενδεχομένως στο μέλλον θα μου έλεγαν ότι λόγω χρημάτων επέτρεψα να ενισχυθεί η θέση των Τούρκων στη Θράκη με ώθησε να πάρω την απόφαση” . Στην ίδια συνέντευξη είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να κλείσει την εταιρεία λόγω προστίμου όπως απείλησε και τους επόμενους μήνες αν η κυβέρνηση δεν προχωρούσε σε διαγραφή του προστίμου.

Οι αναφορές του Σαββίδη για κλείσιμο της εταιρείας είχε θορυβήσει την κοινωνία της Ξάνθης και κυρίως όπως ήταν φυσικό τους ίδιους τους εργαζόμενες. Όλοι τότε στην Ξάνθη στάθηκαν στο πλευρό του Ιβάν Σαββίδη και απαιτούσαν την διαγραφή του προστίμου. Φορείς , πολιτικοί εξέδωσαν ανακοινώσεις για να δηλώσουν την στήριξη στον Ιβάν Σαββίδη αφού με δική του δήλωση, την ΣΕΚΑΠ την πήρε όχι με επιχειρηματικά κριτήρια αλλά με Πατριωτικά. 

Και όσο συνέβαιναν αυτά, ο Ιβάν Σαββίδης διαπραγματευόταν την πώληση της εταιρείας του -μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις έκαναν λόγο οι Ιάπωνες σε ανακοίνωση τους – και κατ επέκταση και της ΣΕΚΑΠ, δηλαδή, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι δεν ήξεραν αν θα δουλεύουν την επόμενη ημέρα στην εταιρεία, ο Ιβάν Σαββίδης ήξερε ότι θα δουλεύουν αλλά με άλλη διοίκηση.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι επιχειρηματίας και μάλιστα δημιούργημα της ολιγαρχίας στην Ρωσία που έχει το πιο σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού. Γιατί πήρε την ΣΕΚΑΠ; Σίγουρα όχι για πατριωτικά αισθήματα και επειδή συγκινήθηκε από το δράμα που θα έπεφτε στην Ξάνθη.

Τον πίεσε ο Σαμαράς; Ναι τον πίεσε γιατί ο Σαμαράς ήξερε πολύ καλά ποιος ήταν ο λόγος που οι Τούρκοι ήθελαν την εταιρεία. Και ο Ιβάν Σαββίδης ανταποκρίθηκε, πήρε ακόμα ένα “τελειωμένο” brand και όπως και σε όλα τα άλλα (ΠΑΟΚ, ΣΟΥΡΩΤΗ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ) επένδυσε στο συναίσθημα και στο προφίλ του “Σωτήρα” επιχειρηματία ώστε να δημιουργήσει τον “Ιβανστρατό” ο οποίος θα προτιμούσε να πολεμήσει για τον ίδιο παρά για την χώρα του

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr