Την ενίσχυση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ξάνθης ζητά η Χρυσή Αυγή

30 Ιανουαρίου 201715:46

Στις 18 Ιανουαρίου ο Βουλευτής Β’ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής , Ιωάννης Λαγός, κατέθεσε ερώτηση στο Υπουργείο Υγείας για την έλλειψη ιατρών η οποία δυσχεραίνει την λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Στην ερώτηση αναφέρει: 

  “Τα πρόσφατα περιστατικά προπηλακισμών ιατρών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Ξάνθης από ασθενείς και συγγενείς τους επαναφέρουν στο προσκήνιο το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού που ταλανίζει το νοσοκομείο της Ξάνθης και ιδίως το ΤΕΠ, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών και ως εκ τούτου να δημιουργούνται εκνευρισμοί και εντάσεις, που καταλήγουν ακόμη και σε προπηλακισμούς και βιαιοπραγίες εις βάρος των ιατρών.
Τα ως άνω καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης, σύμφωνα με δημοσίευμα σε τοπικό ενημερωτικό ιστολόγιο. Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η έλλειψη υποδομών στις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης υπερφορτώνει με περιστατικά, πολλές φορές επουσιώδη, το ΤΕΠ, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αναμονή των ασθενών, να μην γίνεται η πρέπουσα και έγκαιρη αντιμετώπιση των όντως επειγόντων περιστατικών και οι ελάχιστοι ιατροί που είναι διαθέσιμοι να φτάνουν στα όριά τους.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να ενισχυθεί σε ιατρικό προσωπικό το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ξάνθης, να μειωθεί κατά το δυνατόν η αναμονή των ασθενών και να καταστεί δυνατή η πιο άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών στην συγκεκριμένη  δημόσια δομή υγείας;  “

 


Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr