Τίμησαν την σφαγή των κατοίκων του Καρυοφύτου από τους Βουλγάρους

24 Σεπτεμβρίου 201817:41

Το πρωί της Κυριακή τελέσθηκε  Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Καρυοφύτου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμωνος ενώ ακολούθησε  Τρισάγιο, στο Μνημείο Πεσόντων, με τιμές να αποδίδει Άγημα και η Στρατιωτική Μουσική του Δ΄Σώματος Στρατού. Ο εφημερίος του οικισμού πατέρας Γρηγόριος, μίλησε για  τη βάρβαρη δολοφονία των άοπλων κατοίκων του χωριού, σημειώνοντας τη βιαιότητα των στρατευμάτων κατοχής που έδρασαν σε αντίποινα επίθεσης ανταρτικών δυνάμεων σε βάρος βουλγαρικής περιπόλου λίγες μέρες νωρίτερα.

Στεφάνια κατέθεσαν στο μνημείο, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθης Γιαννακίδης, ο Βουλευτής κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ,  ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κυριακή Αλατζά, εκ μέρους της Περιφέρειας,  ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Σταυρούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καρυοφύτου Διαμαντής Σερεφιάς.

Το Ιστορικό

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1944, Βουλγαρικό Στρατιωτικό Απόσπασμα, έλαβε εντολή να εκτελέσει τους Έλληνες Χριστιανούς κατοίκους του Καρυόφυτου και να κάψει το χωριό.  Έτσι κι έγινε  και τριάντα οκτώ (38) αθώοι Έλληνες εσφάγησαν από τους βαρβάρους και μαζί μ’ αυτούς και ο Βούλγαρος Πρόεδρος του χωριού.

(πηγή: Δημοτικό Ραδιόφωνο)

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr