Τιμή στους 353.000 σφαγιασθέντες του Ποντιακού Ελληνισμού από τον Σύλλογο Ποντίων N. Ξάνθης (video)

20 Μαΐου 202008:13
Με τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού τελέστηκε η «19η Μαΐου Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» με τρισάγιο για την ανάπαυση των 353.000 ψυχών των μαρτυρικώς τελειωθέντων πατέρων και αδελφών στην προγονική γη του Πόντου.
Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας και παρέστησαν ο Αρχιμανδρίτη Οβάνες Σαγντετζιάν, εφημέριος Αρμενικών Ορθοδόξων Ιερών Ναών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης κ. Τακβόρ Καραογλανιάν, ο Υποδιοικητής του Δ’ ΣΣ Υποστράτηγος Κωστίδης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Ξάνθης και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης Παναγιώτης, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Ποντίων Χορευτών Ξάνθης, Κυπρίων, Μικρασιατών, Εβριτών, Σαρακατσαναίων, μέλη και φίλοι του Συλλόγου.
 
 
 
 
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε σύντομη αναφορά στο ιστορικό της ημέρας από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης κ. Ρωμανίδη Θεόδωρο ενώ ο εξαίρετος Τάσος Πετρόπουλος έπαιξε και τραγούδησε το τραγούδι “την Πατρίδα μ’ έχασα” και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Η λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο.
 

Την Πατρίδα μ΄έχασα.

Gepostet von Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης am Dienstag, 19. Mai 2020

 
 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr