Τι τρέχει να προλάβει η Ελλάδα με την αναφορά του Κοτζιά στους Πομάκους

22 Φεβρουαρίου 201722:17

«Αυτό που ενοχλεί τους Τούρκους σήμερα, είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι των Ρομά και των Πομάκων έχουν αποκτήσει εθνική ελληνική συνείδηση, περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν, και μια αίσθηση της διαφορετικότητας προς το κομμάτι της μειονότητας που θα αυτοπροσδιοριστεί ως τουρκογενές. Το δεύτερο είναι ότι σε αυτό το τουρκογενές κομμάτι, υπάρχει ένα «κυνήγι μαγισσών», έχουν ανακαλύψει Γκιουλενιστές»

Αυτή την δήλωση έκανε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά. Μέσα από αυτή την δήλωση θα πρέπει να κρατήσουμε μόνο μια λέξη και αυτή είναι η “Πομακος”. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η Ελλάδα μέσα από τα πιο επίσημα χείλη ανέφερε την λέξη Πομάκος, μια λέξει που είχε διαγραφεί ακόμα και από τα πιο χαμηλά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε Ξάνθη και Κομοτηνή. 

Τρέχουν να προλάβουν “Πομακικό” και Γκιουλέν

Η αναφορά του Ν.Κοτζιά στην λέξη Πομάκος δεν έγινε τυχαία και ίσως για πρώτη φορά η Ελλάδα στην νεότερη ιστορία της τρέχει να προλάβει και να δημιουργήσει εξελίξεις. Αυτή την στιγμή οι Πομάκοι και ειδικά αυτή της Ξάνθης είναι σε μια αναζήτηση ηγεσίας και κυρίως θρησκευτικής, Η εξέλιξη του πραξικοπήματος στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2016 και η στάση αναμονής για την επιλογή στρατοπέδου στελεχών του Προξενείου αλλά και των ψευτομουφτήδων, προκάλεσε ανησυχία Ελληνική μουσουλμανική μειονότητα.

Το κενό αυτό για τους Πομάκους το έχουν αντιληφθεί κάποιοι και ξεκινούν μια επικοινωνιακή προσπάθεια ώστε να τους ενημερώσουν ότι δεν είναι μόνοι και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας η οποίοι είναι σταθερά εδώ και χρόνια δεμένοι στο άρμα του Γκιουλέν. Μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια η επικοινωνιακή τους πολιτική έχει αποκτήσει ποιοτικά χαρακτηριστικά αφού για το σκοπό τους αναδεικνύουν δύο στοιχεία, την “γενοκτονία” τους και την προσπάθεια εκχριαστιανισμού τους ποντάροντας στον φανατισμό

Οι Πομάκοι της Βουλγαρίας ποντάρουν στον θρησκευτικό φανατισμό αφού δεν διστάζουν να αναφέρουν πως οι μουσουλμάνοι πομάκοι προυπήρχαν όλων των άλλων. 

Όπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το διαδίκτυο είναι η αιχμή του δόρατος και συγκεκριμένα μέσα από το pomaknews.com  στο οποίο κάποιος θα βρει  μια ακριβής αντιγραφή της δημιουργίας του Κοσσόβου, καταπιεσμένος “λαός”, σφαγές, μνήμες, ιστορία, θρησκευτικός φανατισμός και όλα όσα χρειάζονται για την δημιουργία νέων “Μαλακών Συνόρων”

Σε αυτό νέο τοπίο που διαμορφώνεται στα Βόρεια σύνορα της χώρας, η Ελλάδα δίνει την ιστορική ευκαιρία στους Έλληνες Πομάκους να έρθουν όλο και πιο κοντά στην Ελλάδα και να εγκαταλείψουν την Τουρκία στην οποία τους είχε σπρώξει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με εγγύηση της ελευθερίας και μιας κοινωνίας που δεν έχει έρθει ποτέ σε αντιπαράθεση μεταξύ της, η Ελλάδα θα προσπαθήσει να απομονώσει όλους τους φανατικούς η οποίοι είναι προφανές ότι έχουν ήδη σχέσεις με τους Γκιουλενιστές της Βουλγαρίας.

Ποιοι κρατάνε στα «πάνω ράφι» το «Δημοκρατία των Πομάκων»

Στην Ελλάδα δεν έχει ακουστεί, δεν έχει συζητηθεί αλλά στην Βουλγαρία και στα Σκόπια όπως προαναφέραμε δημιουργούν όλες τις συνθήκες για ένα νέο Κόσσοβο. Όπως σε εκείνη την περίπτωση έτσι και σε αυτή των Πομάκων μια τέτοια εξέλιξη εξυπηρετεί την διπλωματία των Αμερικανών οι οποίοι δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να δούνε ξανά χώρες όπως η Βουλγαρία να επιστρέφουν στην επιρροή της Ρωσίας.

Για να καταλάβει κανείς τι θα εξυπηρετούσε αυτή η εξέλιξη την Αμερικανική πολιτική στα Βαλκάνια δεν έχει παρά να δει τον χάρτη των αγωγών φυσικού αερίου και του δικτύου που δημιουργείται . Στην Μέση Ανατολή το μοντέλο διάσπασης κρατών με νέων ελεγχόμενων απέτυχε, έτσι περιπτώσεις όπως το Κόσσοβο και εφαρμογή της θεωρίας των «Μαλακών Συνόρων» είναι πιο αξιόπιστη

Η Ελλάδα για πρώτη φορά καλείτε να παίξει τον δικό της γεωστρατηγικό ρόλο δημιουργώντας την δική της ατζέντα και ο Νίκος Κοτζιάς φαίνεται να το έχει αντιληφθεί 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr