Τί θυμηθήκαμε Έλληνες, γείτονες και ΕΕ με την επίσκεψη της ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου στις Καστανιές

21 Απριλίου 202008:03

Το φετινό Πάσχα ήταν διαφορετικό από κάθε άποψη. Με τα προληπτικά περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση λόγω κορονοϊού στέρησε από τον ελληνισμό τη δυνατότητα να το γιορτάσει με τον πατροπαράδοτο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα στεφανώθηκε η υγειονομική κρίση με την μάχη που δίνει ο Έβρος τους τελευταίους μήνες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε την περιοχή ανήμερα το Πάσχα σε μια επίσκεψη που θα μπορούσε να διακρίνει κανείς πως ενείχε, επιπλέον του θεσμικού της ρόλου, και τον συμβολισμό της Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων. Η παρουσία της ΠτΔ την Κυριακή του Πάσχα στο ακριτικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές του Έβρου, συνοδεία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνου Φλώρου, αντανάκλασε στην έντονη άσκηση πιέσεων από την γειτονική Τουρκία με την προώθηση παράνομων μεταναστών και την αξιέπαινα σθεναρή στάση των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ενώ ανέδειξε την κατάσταση όπως αυτή έχει σχηματιστεί σήμερα.

Σε μια χρονιά ορόσημο, με ακόμη μεγαλύτερη την ανάγκη επιβολής εθνικής σταθερότητας στο πλαίσιο των σχέσεων με την Τουρκία αλλά και, σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις που γίνονται στον Έβρο, υπογραμμίστηκε ο αντίκτυπος που έχει η περιοχή στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη της Θράκης και πώς το ενδεχόμενο της απορρύθμισης της ασφάλειας σε αυτό το σημείο της χώρας μπορεί να προκαλέσει κλυδωνισμούς σε ολόκληρη την χώρα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μετάβαση της ΠτΔ στον Έβρο την Κυριακή του Πάσχα μπορεί ακόμη να ερμηνευτεί και ως η έμπρακτα ηθική επιβράβευση της τοπικής κοινωνίας αλλά και αυτών που έχουν την διοικητική ευθύνη της για την συμβολή τους σε μια προσπάθεια εθνικής και πανευρωπαϊκής αξίας. Υπό τον υποδειγματικό συντονισμό του οικείου Δήμου, η τοπική κοινωνία της Ορεστιάδας έγινε μια γροθιά ενάντια, όχι στο ξένο αλλά στο ανθρωπίνως άδικο και το διπλωματικά υστερόβουλο.

Η επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου θύμησε σε όλη την Ελλάδα τις γυναίκες της Ν. Βύσσας, μεταξύ άλλων πολλών αξιέπαινων τοπικών συλλογικών προσπαθειών, που ήταν στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με τον έμπρακτο πατριωτισμό και εθελοντισμό τους αλλά και το πώς ο δήμαρχος της ακριτικής αυτής περιοχής, ο κ. Βασίλης Μαυρίδης, αφουγκράζεται την ανάγκη της κοινωνίας του και συνδράμει -με τον αυτοδιοικητικό του ρόλο και με θεσμική πρωτοβουλία- έναν εθνικό αλλά και αληθινά ευρωπαϊκό αγώνα που δίνεται στα φυσικά της σύνορα, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα εγρήγορσης, αξιοπρέπειας και συνέπειας προς το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr