Τι συμβαίνει με την Θηλιά και γιατί δεν πρέπει να προχωρήσει το έργο

4 Ιουνίου 201913:40

Αφού τελείωσαν οι εκλογές οι χρήστες έπιασαν νέο θέμα για να “σφαχτούν” , και με λίγα λόγια, αποφασίσθηκε να ασφαλτοστρωθεί η Θηλιά, ένα μέρος όπου μεγάλο μέρος των Ξανθιωτών αφού πρώτα το χρησιμοποίησαν με την μόδα των ποδηλάτων, όπου αλλοπαρμένοι με ποδήλατα αξίας όσο ένα αυτοκίνητο πηδούσαν εμπόδια και μετά ανέλυαν μέχρι και τον άνεμο, σήμερα χρησιμοποιείται για μια νέα μόδα που είναι το περπάτημα και το τρέξιμο. 

Όμως αυτή η νέα μόδα είναι ουσιαστική, έχει δημιουργήσει ένα κίνημα και έχει καταφέρει χιλιάδες Ξανθιώτες που δεν περπατούσαν ούτε για να πάνε στην κουζίνα, να βρίσκονται καθημερινά εκεί, να ασκούνται και ουσιαστικά να δημιουργείται ένας  φυσικός “αθλητικός χώρος”. 

Από την άλλη, η πολιτεία θέλει να δημιουργήσει έναν παράλληλο δρόμο που θα ενωθεί με τον Κένταυρο για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του χωριού, την στιγμή μάλιστα που ετοιμάζεται ο κάθετος άξονας. Δηλαδή θα δημιουργηθεί ένας “παράδρομος” που λόγω του χρόνου όμως δεν θα εξυπηρετεί μόνο τον Κένταυρο, αλλά και όλα τα υπόλοιπα χωριά, δηλαδή, Εχίνο, Θέρμες , Μελίβοια κλπ. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια ο δρόμος αυτός να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος λόγω του φόρτου σε όσους τον χρησιμοποιούν και ειδικά τον χειμώνα. Θα επιβαρύνει τις υπηρεσίες, όπως παράδειγμα σε μια χιονόπτωση οι δυνάμεις της Περιφέρειας και των δήμων Μύκης και Ξάνθης να διασπαστούν, και φυσικά, θα είναι επικίνδυνο για όσους χρησιμοποιούν το χώρο για την άθληση τους.

Όσοι αντιδρούν θα πρέπει να καταθέσουν ουσιαστικές προτάσεις, και οι δικαιολογίες ότι θα χαθούν τα ελάφια, οι πεταλούδες είναι απλά αστείες. Ο δρόμος δεν πρέπει να γίνει για να εξυπηρετήσει δύο σκοπούς, ο ένας είναι η ασφάλεια των οδηγών που δεν θα παρέχεται (φανταστείτε τα βράδια) και δεύτερον, μια ολόκληρη πόλη χρησιμοποιεί έναν χώρο που μπορεί να εξελιχθεί , και με ουσιαστική βοήθεια του Δήμου και της Περιφέρεια, σε χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει δραστηριότητες αθλητικές 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr