Τι χρειάζεται ένας συνδυασμός στην Ξάνθη για να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο στις Δημοτικές . 45 άτομα για το Πρωτοδικείο

27 Φεβρουαρίου 201416:33

Με την αλλαγή των πληθυσμιακών δεδομένων της Ξάνθης και την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στο Δήμο της Ξάνθης εντάθηκε η συζήτηση για τους συνδυασμούς που επιθυμούν να κατέλθουν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Όμως αυτή η κάθοδος απαιτεί ένα μίνιμουμ ατόμων που θα συμμετάσχουν.

Στα 45 άτομα διαμορφώνεται το μίνιμουμ που απαιτείται για την κάθοδο στις εκλογές και στα 108 το μάξιμουμ.  Αναμένεται ότι τουλάχιστον 3 συνδυασμοί θα αγγίξουν τα μάξιμουμ (ενδεχόμενα σε κάποιες κοινότητες να  έχουν λιγότερους από όσους έχουν το δικαίωμα προκειμένου να στηρίξουν συγκεκριμένους υποψήφιους) ενώ με ένα αριθμό περίπου στη μέση, με 65 άτομα, ένας μικρότερος συνδυασμος θεωρείται αξιοπρεπής. Οι συνδυασμοί των 45 ατόμων, εφόσον καταφέρουν να συγκροτηθούν, ήδη με την εικόνα τους θα δείχνουν ότι δεν μπορούν παρά να εκλέξουν τον επικεφαλής αφού θα έχουν πλήρη απουσία από τις περισσότερες κοινότητες, τοπικές και δημοτικές.

Πιο αναλυτικά ο ελάχιστος και ο μέγιστος αριθμών υποψηφίων που απαιτείται στο Ψηφοδέλτιο μετά τις αλλαγές (συρρικνώθηκαν σε μονομελείς 4 κοινότητες της ορεινής περιοχής και αυξήθηκε σε 16μελή η Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης.

Απαιτούνται:    

41μελές Δημοτικό Συμβούλιο στις ΔΕ Ξάνθης -Σταυρούπολης Από 41 μέχρι  62 υποψήφιους (Ποστόστωση για
14 γυναίκες)
5μελής Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης Από 9 εως 16 υποψήφιους (5 γυναίκες)
3μελής Δημοτική Κοινότητα Κιμμερίων Από 3 εως 6 (2 γυναίκες)
3μελής Δημοτική Κοινότητα Ευμοίρου Από 3 εως 6 (2 γυναίκες)
3μελής Τοπική Κοινότητα Σταρούπολης Από 1εως 4 (1 γυναίκα)
3μελής Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου Από 1εως 4 (1 γυναίκα)
1μελής Τοπική Κοινότητα Δαφνώνα Από 1εως 2
1μελής Τοπική Κοινότητα Κομνηνών Από 1εως 2
1μελής Τοπική Κοινότητα Καρυοφύτου Από 1εως 2
1μελής Τοπική Κοινότητα Γέρακα Από 1εως 2
1μελής Τοπική Κοινότητα Πασχαλιάς Από 1εως 2
Σύνολο Από 63 εως 108 15-25 γυναίκες

Για να γίνει δεκτός στο Πρωτοδικείο ένας συνδυασμός πρέπει να έχει 41 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους και ψηφοδέλτιο για 1 από τις 3 Δημοτικές Κοινότητες καθώς και μία από τις Τοπικές Κοινότητες. Άρα αν επιλέξει μια από τις μικρές Δημοτικές Κοινότητες Ευμοίρου ή Κιμμερίων θα χρειαστεί άλλους 3 υποψήφιους ενώ για μια από τις μικρές Τοπικές Κοινότητες θα χρειαστεί άλλον έναν υποψήφιο.

Η ποσόστωση, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, αντιστοιχεί στις θέσεις των εκλεγμένων. Όμως αν ένας συνδυασμός δεν δηλώνει υποψήφιους σε όλες τις Κοινότητες, τότε η ποσόστωση 1/3 για τη συμμετοχή γυναικών υπολογίζεται με βάση το σύνολο των υποψηφίων.

Και 50 ευρώ για κάθε υποψήφιο…

Το κόστος δεν είναι κάτι εντελώς αμελητέο αφού απαιτούνται 50 ευρώ για καθε υποψήφιο και 100 ευρώ για τον κάθε υποψήφιο Δήμαρχο, να κατατεθούν στην Εφορία, με τη βεβαίωση της οποίας κατατίθεται ο συνδυασμός στο Πρωτοδικείο

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr