Τι αποκαλύπτει η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

23 Σεπτεμβρίου 201313:30

Απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τα χρέη του Βερολίνου και το κατοχικό δάνειο αποκαλύπτει σήμερα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα Realnews και τίτλο «Ιδού οι αποδείξεις κυρία Μέρκελ».

Σύμφωνα με το πόρισμα, το θέμα της απαίτησης των πολεμικών επανορθώσεων Α’ και Β’ Παγκοσμίων πολέμων, παραμένει σε εκκρεμότητα από το ελληνικό κράτος για πολλές δεκαετίες.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει καταβληθεί από τη Γερμανία αποζημίωση σε ιδιώτες που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει καταβληθεί κάποιο ποσό για εξόφληση των απαιτήσεων της χώρας μας, σχετικά με την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου.

Συγκεκριμένα, για τις απαιτήσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο προκύπτει ότι έχουν καταβληθεί:

– 115.000.000 γερμανικά μάρκα για παροχές υπέρ Ελλήνων που εθίγησαν από εθνικοσοσιαλιστικά μέτρα δίωξης.

– 4.800.000 γερμανικά μάρκα για αποζημιώσεις αφαιρεθέντων καπνών.

– Ποσοστό τουλάχιστον0,93% για επανορθώσεις, που εμπίπτουν στην κατηγορία Α’ (Συμφωνία των Παρισίων του 1946-Μέρος Α΄).

Κατοχικό δάνειο

Συνολικά, από την αρχή της κατοχής και μέχρι το τέλος της, διατέθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδα προς τις κατοχικές αρχές 1.618.001.572.837.299 δρχ (!) ως έξοδα κατοχής και ως πιστώσεις.

Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνεται η αξία των διαθεσίμων που «άρπαξαν» κατά την αποχώρηση τους τα γερμανικά στρατεύματα από την Τράπεζα της Ελλάδος, συνολικής αξίας 634.962.891.995.162 δρχ.

Πηγή : spirospero.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr