Τι αποκαλύψθηκε στη Βουλή για τους Ιεροδιδασκάλους. Πώς πέρασε η τροπολογία με τις ψήφους της ΧΑ το 2013

3 Απριλίου 201511:30

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την κατεύθυνση και την ποιότητα της νομοθεσίας που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση με την τροπολογία για τους ιεροδιδασκάλους, αποκαλύφθηκαν στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή μέσα στην Εβδομάδα με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση.

Ο αρχηγός της ΧΑ Ν. Μιχαλολιάκος απαντώντας στον Α. Σαμαρά αποκάλυψε ότι , πέρα από τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ ΝΔ και ΧΑ που υπήρχαν μέσω του Π. Μπαλτάκου, ο τέως Πρωθυπουργός είναι αυτός που παρακάλεσε τη Χρυσή Αυγή να ψηφίσει την τροπολογία για τους Ιεροδιδασκάλους στη Θράκη με αποτέλεσμα να “περάσει” με τις ψήφους ΧΑ και ΑΝΕΛ !

Με την επιφύλαξη της αξιοπιστίας όσων μπορεί να αναφέρει ο αρχηγός του κόμματος των νεοναζί, η αποκάλυψη αυτή είναι ενδεικτική για το “ύφος” και την κατεύθυνση που είχε η συγκεκριμένη αμφιλεγόμενη νομοθεσία. Υπενθυμίζεται ότι είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη μειονότητα αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα ενώ αντίστοιχη ήταν η στάση της ΧΑ και στην πιο πρόσφατη τροπολογία για τη μειονοτική εκπαίδευση, όταν επίσης υπερψήφισε !

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά μετά από τις αντιδράσεις των Βενιζέλου και Κουβέλη, το 2013 ο τότε πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να μετατεθεί το ζήτημα στο μέλλον αλλά στην πορεία άλλαξε γνώμη και η τροπολογία υπερψηφίστηκε με τις ψήφους της Χ.Α. Εφόσον ευσταθεί η εκδοχή του Γραμματέα της Χ.Α, τα συμπεράσματα είναι ενδιαφέροντα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr