Σούπερ έκπληξη: 3 εδρες παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη ! Σοκ και στη Ροδόπη για τη ΝΔ !

21 Σεπτεμβρίου 201505:21

 Ενα πραγματικό θρίλερ εκτυλίχθηκε τη νύχτα της Κυριακής για την τρίτη έδρα στο Νομό Ξάνθης και φαίνεται πως η ηχηρή έκπληξη ολοκληρώθηκε !

Μετά τη 1.30 π.μ. το ΥΠΕΣ δίνει σταθερά την έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ και το Γρηγόρη Στογιαννίδη αντί του Αλέξανδρου Κοντού. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σπάνια περίπτωση του εκλογικού νόμου που δεν έχει καταγραφεί ποτέ μέχρι σήμερα σε όσες εκλογές έχει εφαρμοστεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Υπουργείου Εσωτερικών λόγω του μεγάλου αριθμού ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι η ΝΔ έπεσε κάτω από το 25% στο νομό, η έδρα, αν και σε τριεδρική εκλογική περιφέρεια, μπαίνει στο μπόνους των 50 εδρών (επειδή δεν έχει κατακτηθεί με το εκλογικό μέτρο) και καταλαμβάνεται από το ΣΥΡΙΖΑ !
FILOISTRON NYXTA EKLOGON

Ξύπνησαν τον Στογιαννίδη για να τον ενημερώσουν !

Το γεγονός έχει προκαλέσει σοκ και στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και είναι χαρακτηριστικό ότι στις 2 τα ξημερώματα οι δύο βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι πανηγύριζαν με συντρόφους τους τη νίκη του κόμματος και τη διατήρηση της δεύτερης έδρας, ενημερώθηκαν από την Αθήνα και, εν συνεχεία ξύπνησαν (!) τον Γρηγόρη Στογιαννίδη προκειμένου να κατευθυνθεί στο “στέκι” του κόμματος, στο Φίλοιστρον, κοντά στα γραφεία της Νομαρχιακής.

Ακόμη και μετά την προσέλευσή του ο τρίτος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ νόμιζε ότι επρόκειτο περί φάρσας αλλά οι συγκεντρωμένοι, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο βουλευτές Ζεϊμπέκ και Γιαννακίδης, τον ενημέρωσαν ότι με βάση την ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και από τους υπεύθυνους του κόμματος θεωρείται ότι η τρίτη έδρα έχει “κλειδώσει” στο Νομό Ξάνθης εξαιτίας μιας απίθανης καραμπόλας !

YPES GRIGORIS

Παρόλα αυτά, οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν επιφυλάξεις και κρατούν χαμηλούς τόνους, αναμένοντας τα οριστικά πανελλαδικά αποτελέσματα για να σιγουρευτούν για την κατάληψη της τρίτης έδρας. Απευθύνθηκαν σε ΠΕ Ξάνθης και Πρωτοδικείο, όπου πλέον τα γραφεία ήταν κλειστά ενώ η ΕΡΤ και το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζουν να παρουσιάζουν τρεις έδρες για το ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη. Στη σελίδα της Περιφερειακής ενότητας, μάλιστα, έχει καταχωριστεί από πολύ νωρίς το τελικό αποτέλεσμα του Νομού Ξάνθης που δίνει ποσοστά 49,61 % στο ΣΥΡΙΖΑ και 23,83% στη ΝΔ όπως και στο ΥΠΕΣ.

PE XANTHIS TELIKA

Εφόσον η εξέλιξη αυτή οριστικοποιηθεί από το ΥΠΕΣ, θα χάσει την έδρα στην Ξάνθη ο μακροβιότερος βουλευτής της κόμματος και από τις ισχυρότερες πολιτικές προσωπικότητες μεταπολιτευτικά, ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός. Η ΝΔ για πρώτη φορά θα μείνει χωρίς έδρα στην Ξάνθη, μετά τη μεταπολίτευση, αν ισχύει η κατανομή αυτή των εδρών.

Δεύτερο σοκ στην Κομοτηνή. Χάνει την έδρα από το Ποτάμι (!) ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Η ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, επίσης πρωτόγνωρη για τον εκλογικό νόμο, εκτυλίσσεται στη Ροδόπη. Εκεί αρχικά έγινε σαφές  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τη δεύτερη έδρα του από το τρίτο στη Ροδόπη, Ποτάμι. Όμως μετά τις 2 σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών η δεύτερη ΝΔ χάνει επίσης την έδρα της και αυτή καταλήγει, όχι στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο Ποτάμι που θα εκλέξει δύο από τους 11 βουλευτές του στην τριεδρική Ροδόπη όπου έρχεται τρίτο! Είναι κάτι που είχε επισημάνει αρκετά νωρίς και ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος αλλά παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο η έδρα να καταλήξει στο ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός του Ιλχάν Αχμέτ που παίρνει την έδρα του Αϊχάν Καραγιουσούφ, την έδρα του χάνει από τη ΝΔ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διεκδικούν ο δεύτερος του ψηφοδελτίου στο Ποτάμι, Α. Μαστραγγελής και ο δεύτερος του ΣΥΡΙΖΑ Αιχάν Καραγιουσούφ.

Για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, αν επιβεβαιωθεί αυτό, θα αποτελέσει επίσης για μια ηχηρή εξέλιξη καθώς πρόκειται για πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ, κατ’ επανάληψη Υπουργό και υποψήφιο ακόμη και για την αρχηγία του κόμματος ! Συνολικά αν παραμείνει αυτή η κατάσταση στη Θράκη, θα προκαλέσει πάταγο καθώς Ε. Στυλιανίδης και Α. Κοντός αποτελούν δύο από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Κ. Καραμανλή και ισχυρά ονόματα στο χώρο της ΝΔ.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr