Θράκη:Όχι στο κάπνισμα

14 Μαΐου 201307:30

Εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα έργα – προτάσεις των μαθητών από 10 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Έβρου, που συμμετείχαν στο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας εντύπου κατά του καπνίσματος…

με σκοπό να αποτρέψουν τους συμμαθητές τους από τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος πραγματοποιήθηκε χθες στην Αλεξανδρούπολη.

Τα έργα των παιδιών θα αξιολογηθούν από πενταμελή επιτροπή που αποτελούνταν από εκπροσώπους του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Ξανθοπούλου Ειρήνη του Ιατρικού Συλλόγου κ. Παπανδρούδης Ανδρέας, του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος κ. Παυλίδου Μαριάννα , της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου κ . Τσιροπούλου Σοφία και της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κοσμαδάκη Ευαγγελία .

Μετά το τέλος του διαγωνισμού και την αξιολόγηση των εργασιών, η καλύτερη εργασία θα εκδοθεί σε έντυπη μορφή με έξοδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και θα μοιραστεί σε όλα τα σχολεία του Νομού. Τα υπόλοιπα έργα θα συμπεριληφθούν σε cd που θα συνοδεύει το έντυπο.

Στην γεμάτη από μαθητές και εκπαιδευτικούς αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου παραβρέθηκαν εκτός της Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργίας Νικολάου- Μαυρανεζούλη, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ.Λίτσα Κουκουβέλα, τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης κ. Ξανθοπούλου, κ. Παυλίδου. κ. Τσιροπούλου και η κ.Κοσμαδάκη. Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργία Νικολάου- Μαυρανεζούλη δήλωσε: « με σύνθημα οι μαθητές του Έβρου λένε όχι στο κάπνισμα ας τους ακούσουμε, 10 σχολεία του νομού μας από την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, την Άνθεια, την Αλεξανδρούπολη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου να διοργανώσουν μια αντικαπνιστική δράση με τα παιδιά για τα παιδιά.Στόχος αυτής ακριβώς της δράσης είναι αφενός η ενημέρωση των παιδιών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και στη συνέχεια η ευαισθητοποίηση των μαθητών, για ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ζητήσαμε από τα παιδιά να εκφράσουν τις απόψεις τους με τους δικούς τους εκφραστικούς τρόπους, να γράψουν, να ζωγραφίσουν, να σχολιάσουν , με προοπτική να συμπεριληφθούν οι γνώμες τους σε ένα έντυπο. Σήμερα παρουσιάζονται οι δουλειές όλων των ομάδων, στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από επιτροπή προκειμένου να αναδειχθεί η καλύτερη η οποία και θα εκδοθεί με δικές μας δαπάνες. Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω τα ίδια τα παιδιά που συμμετείχαν, τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν τους μαθητές, αλλά και τους γονείς τους, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δια της κ. Τσιροπούλου που στήριξε την προσπάθεια των παιδιών, την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας κ. Κοσμαδάκη και την υπάλληλο της ιδίας Διεύθυνσηςκ. Φένια Παρδαλίδου. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης για την ανταπόκριση τους και τον χρόνο που μας διέθεσαν. . Σε μας δεν μένει παρά να ακούσουμε τα παιδιά, τι έχουν να πουν κυρίως να υιοθετήσουμε τον λόγο τους. Η παιδεία να είναι αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο κατά του καπνίσματος»

Πηγή : ΕΡΤ

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr