Θολό τοπίο στην πλειοψηφία του Δήμου Ξάνθης. Επίσημη διάσπαση – άγνωστες οι προθέσεις Τσέπελη

30 Ιανουαρίου 201412:10

Με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Δημαρχόπουλου για το Δήμο της Ξάνθης, επισημοποιήθηκε πλέον η πλήρης διάσπαση της απερχόμενης παράταξης της πλειοψηφίας.

Το αδιέξοδο, που ήταν προφανές, καταγράφηκε με τη διχοτόμηση της απερχόμενης πλειοψηφίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr, το μεσημέρι της Τετάρτης από την πλευρά Τσέπελη έγιναν δύο τηλεφωνήματα στους άλλους δύο διεκδικητές, όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση λύσης κοινής αποδοχής, όπως πίεζε να συμβεί. Λίγη ώρα αργότερα, με ένα γενικόλογο κείμενο, ο Χ. Δημαρχόπουλος ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του.

Κινείται γύρω από το στενό πυρήνα των ανθρώπων του Αλ. Κοντού και  κληρονομεί,  αρκετά από τα στελέχη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής (Ταρενίδης, Κυριακίδης, Θεοδωρίδης, Μούρκας, Παπασταματίου κ.α.) Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Μπένης, που έχει ανακοινώσει έγκαιρα την υποψηφιότητά του, από το υπάρχον Δημοτικό Συμβούλιο συνεργάζεται κυρίως με το Γιάννη Τσεγγελίδη και αντλεί στελέχη, κυρίως, έξω από το υφιστάμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό δείχνει και τη διαφορετική εκτίμηση της μίας πλευράς που επιχειρεί να βγει στο προσκήνιο ως συνέχεια της απερχόμενης παράταξης και της άλλης πλευράς που θέλει να διαφοροποιηθεί από την παράταξη.

Ο τρίτος πόλος, Μανώλης Τσέπελης, συνθέτει και τις δύο λογικές που επικρατούν καθώς έχει τόσο νυν Συμβούλους (Φανουράκης, Δρεμσίζης, Ηλιάδης, Μπεκτές κ.α.) αλλά και νέα στελέχη εκτός του Δήμου. Η απόφαση για αυτόνομη κάθοδο ή συνεργασία με έναν απο τους δύο (το πιθανότερο) θα ληφθεί συνολικά από την ομάδα των ανθρώπων του, τις επόμενες μέρες.

Κατά τα άλλα, αυτή η καθυστέρηση στην διαμόρφωση της εικόνας αλλά και στη στελέχωση των συνδυασμών έχει προκαλέσει προβλήματα σε όλα τα στελέχη της απερχόμενης δημοτικής αρχής καθώς η μείζονα αντιπολίτευση είχε το χρόνο να προετοιμαστεί τους προηγούμενους μήνες και είναι ήδη έτοιμη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr