«ΘΕΣ γάλα; Πιες» στη Λάρισα, από την παραγωγή στην κατανάλωση

2 Οκτωβρίου 201322:30

Ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα ξεκινά σήμερα στη Λάρισα, υπό το γενικό σύνθημα «ΘΕΣ» γάλα; Πιες», στο πλαίσιο του οποίου οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται γάλα κατευθείαν από την παραγωγή, στη χαμηλότερη τιμή της αγορά και, ολόφρεσκο. Στην υλοποίηση της ιδέας προχώρησαν τα μέλη του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Λάρισας-Πιερίας «ΘΕΣ Γάλα», και μέλη της Διοίκησης του Συνεταιρισμού ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τις λεπτομέρειες του φιλόδοξου σχεδίου.

Σε πρώτη φάση, όπως εξήγησαν, θα τοποθετηθούν τέσσερα αυτοματοποιημένα μηχανήματα σε τέσσερα καταστήματα που έχουν μισθωθεί στο κέντρο της πόλης, από τα οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, φρέσκο παστεριωμένο γάλα. Βάζοντας το αντίστοιχο ποσό στο μηχάνημα, 90 λεπτά για το 1 λίτρο και 50 λεπτά για το μισό λίτρο, ο καταναλωτής θα προμηθεύεται το γάλα το οποίο θα αρμέγεται καθημερινά το πρωί μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα θα βρίσκεται στα μηχανήματα προς διάθεση. Δίπλα στα μηχανήματα γάλακτος θα υπάρχει ακόμη, μηχάνημα για την προμήθεια μπουκαλιών πλαστικών ή γυάλινων. Επίσης, ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί και προπληρωμένη κάρτα, επίσης από μηχάνημα, όπου στην περίπτωση αυτή το μπουκάλι παρέχεται δωρεάν.

Οι 122 παραγωγοί που συμμετέχουν στο Συνεταιρισμό, προχώρησαν σε αυτό το σχέδιο γιατί, παρόλο που έχουν συμβόλαια με δυο εταιρείες γαλακτοκομικών, τα οποία και θα συνεχίσουν να τηρούν, είχαν πλεόνασμα γάλακτος, το οποίο αποφάσισαν να διαθέσουν κατευθείαν στον καταναλωτή. Και όπως δηλώνουν, είναι αισιόδοξοι ότι το εγχείρημα θα βρει ανταπόκριση, αφού και το γάλα είναι ολόφρεσκο, και η τιμή του η χαμηλότερη της αγοράς, και η διάθεσή του θα είναι δυνατή καθ’ όλο το 24ωρο. Η συγκεκριμένη ιδέα εφαρμόζεται ήδη σε άλλα κράτη, όπως η Ισπανία και η Ρωσία.

Πηγή : athensvoice.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr