«Θέλουν εμένα για να φτάσουν στον Κώστα Καραμανλή» είπε ο Αγγ. Φιλιππίδης στο δικαστήριο

5 Φεβρουαρίου 201400:20

Πολιτική διάσταση δίνει στη δίωξή του ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ Αγγελος Φιλιππίδης, όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης του τουρκικού δικαστηρίου που τη Δευτέρα τον άφησε ελεύθερο.

Με την εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα συνδέσε ο τούρκος δικηγόρος την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου :

Αγγελος Φιλιππίδης : «Τον Αύγουστο του έτους 2013, είχαν δημοσιευθεί στον ελληνικό τύπο, πληροφορίες σχετικά με εμένα. Η Εισαγγελία προέβη σε διευκρινίσεις. Τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2013, ζήτησα από τον εισαγγελέα να προβώ σε υπεράσπισή μου, αλλά ούτε απολογία μου πήραν, ούτε κάτι μου είπαν. Την 3/1/14 ήρθα στην Κωνσταντινούπολη, επειδή, είμαι σύμβουλος χρηματοδοτήσεων. Όταν θα τέλειωναν στην Κωνσταντινούπολη οι δουλειές μου, θα πήγαινα την 7η Ιανουαρίου στην Μανίλα. Την 8η Ιανουαρίου έγινε έρευνα στην κατοικία μου στην Ελλάδα. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού ακύρωσα το εισιτήριο μου για Μανίλα και αγόρασα, με την πιστωτική μου κάρτα, εισιτήριο για να επιστρέψω στην Ελλάδα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Τούρκοι Δικαστές: Σε περίπτωση εκδόσεως σας στην Ελλάδα, ανησυχείτε αν τύχετε κακής μεταχείρισης στην Ελλάδα ή αν θα υποστείτε κάποια αδικία;

Φιλιππίδης: Δεν γνωρίζω επακριβώς. Ελπίζω ότι δεν θα αδικηθώ.

Συνήγορος υπεράσπισης Μ. Dogan: Τα γεγονότα, στα οποία το αίτημα έκδοσης, έχουν σχέση με την εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα.Ο πελάτης μου είναι στενός φίλος του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Καραμανλή. Είναι ο CEO της Κρατικής Τράπεζας. Δια μέσω του πελάτη μου, θέλουν να φτάσουν στον Καραμανλή. Δεν πρέπει να γίνεται λόγος για έκδοση, επειδή δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, η οποία είναι προϋπόθεση της έκδοσης. Πριν από την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, ο πελάτης μου, ζήτησε περισσότερες από μία φορές, να προβεί σε δηλώσεις στην Εισαγγελία, αλλά δεν τηρήθηκε καμία σχετική διαδικασία. Στο φάκελο αποδίδονται αόριστες κατηγορίες. Ζητούμε την απόρριψη του αιτήματος και αν παρίσταται ανάγκη, εφαρμοζομένων των διατάξεων περί δικαστικού ελέγχου, να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης μας.

Συνήγορος υπεράσπισης S. Yildirim : Οι εν Ελλάδι ύποπτοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Για το λόγο αυτό ζητούμε να αφεθεί ελεύθερος και ο πελάτης μας και να απορριφθεί το περί εκδόσεως αίτημα.

Στο διά ταύτα του σκεπτικού επισημαίνεται ότι «Εις βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη του Ιωάννη, γεννηθέντος το 1963, υπάρχει ένταλμα σύλληψης, για το αδίκημα της απάτης. Εν τούτοις, δεν έχει ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της σύμβασης περί έκδοσης εγκληματιών και το άρθρο 18 του ΤΠΚ, δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτό το αίτημα περί έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη. Αποφασίζεται ομοφώνως η άρση της απόφασης περί κράτησής του».

Δικαστικές πηγές στην Ελλάδα εξηγούν ότι σε καμία περίπτωση και για κανένα πρόσωπο δεν εκδίδεται ένταλμα σύλληψης αν προηγουμένως δεν έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr