Θεατρικό μονόπρακτο «Όσο κρατάει ένας καφές» το βράδυ στο Φίλοιστρον !

4 Δεκεμβρίου 201410:32

Το Θεατρικό μονόπρακτο «Όσο κρατάει ένας καφές» παρουσιάζεται το βράδυ της Πέμπτης στο Φίλοιστρον με τη Γιώτα Τσιότσκα

Το “Όσο κρατάει ένας καφές” είναι ένα κείμενο του Ιορδάνη Κουμασίδη σε σκηνοθεσία της Ροζαλί Μεντώ το οποίο αποδίδει η Γιώτα Τσιότσκα (αυτή την περίοδο μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει στο studio Μαυρομιχάλη της Αθήνας στο έργο “Έξοδος”).

Afisa FiloistronΤο κείμενο είναι γραμμένο απ’ ευθείας για να παίζεται σε καφέ – μπαρ με στόχο την έντονη διαδραστικότητα πάνω σε μια καθημερινή συνήθεια όλων μας.

Τι μπορεί λοιπόν να κάνει κανείς σ’ ένα καφέ; Ποια είναι η ιστορία τους; Ένα θέμα που αναλύεται σε σαράντα λεπτά μέσα από χιουμοριστικές αλλά και δραματικές εκρήξεις της ηθοποιού.

Το “Όσο κρατάει Ένας Καφές” είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί σε είκοσι (20) περίπου καφέ – μπαρ της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της επαρχίας.

 


Συντελεστές:

Παίζει η Γιώτα Τσιότσκα
Κείμενο: Ιορδάνης Κουμασίδης
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ροζαλί Μεντώ
Τεχνική υποστήριξη: Αντώνης Παπαδόπουλος
Εικαστικά – Βίντεο: Χρήστος Τραντάς
Επικοινωνία: Φώτης Δούκας
Ομάδα Παραγωγής: Μανώλης Τραντάς, Άρης Κοσμίδης

Βιογραφικά:

H Γιώτα Τσιότσκα είναι απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής με τους Θωμά Μοσχόπουλο, Βασίλη Ανδρέου και Άντζελα Μπρούσκου. Έχει λάβει μέρος στις παραστάσεις: «Έξοδος» (κείμενο και σκην. Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, 2014) «Σταχτοπούτα η Ιδανική» (κείμενο και σκην. Θάλεια Γρίβα, 2014), «Ελένη» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή (σκην. Άρης Μιχόπουλος, 2013-2014), «Οι Αγγελιοφόροι» ομαδική σύνθεση κειμένου στα πλαίσια του ομώνυμου σεμιναρίου (σκην. Άντζελα Μπρούσκου, 2013), «Με μια Χήρα βοηθείας» της Βιβής Παντελίδου (σκην. Όλια Γεωργιάδου – Βιβή Παντελίδου, 2013), «Shhh…» της Νικολίνας Καραθύμιου, Στεφανίας Πούλου, Χριστίνας Σαπουντζή και Γιώτας Τσιότσκα (σκην. Έφη Δρόσου, 2013), «Στάχτη του καλοκαιριού» του Ιορδάνη Κουμασίδη (σκην. Κώστας Αποστόλου, 2012), «Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου (σκην. Τάσος Ράτζος, 2010-2011), «Στάχτες» του Σ. Μπέκετ (σκην. Μαρία Γρίβα, 2010), «Μόνοι στο σπίτι» της Καλλιόπης Παπαδάκη (σκην. Παυλίνα Χαρέλα, 2007-2008), «Εντίθ το σπουργίτι» του Γιώργου Κιουρτσίδη (2006), «Ματωμένος Γάμος» του Φ. Γκ. Λόρκα (2006), «Αντιγόνη» του Σοφοκλή (2005), «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη (2005), «Η τύχη της Μαρούλας» του Δ. Κορομηλά (2004) (σκην. Γιώργος Κιουρτσιδης)

Ο Ιορδάνης Κουμασίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Έχει δημοσιεύσει τέσσερα βιβλία ενώ τρία κείμενά του έχουν ανέβει σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (”Στάχτη του καλοκαιριού’, 2011-2012, ”Εν ονόματι της Ποιήσεως”, 2012-2013, ”Ένα-αντί-ον”, 2013). Συνεργάζεται με τα έντυπα Νέα Εστία, The Book’s Journal και Μακεδονία.

H Ροζαλί Μεντώ γεννήθηκε το 1985 στο Παρίσι από ελληνογάλλους γονείς. Σπούδασε Καλές Τέχνες και εργάστηκε σε πρόγραμμα στήριξης φυλακισμένων. Είναι η πρώτη της εν Ελλάδι σκηνοθεσία.

Επικοινωνία για την παράσταση: Φώτης Δούκας, 6948602515

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr