Θεατρική Παράσταση του 17ου Δημοτικού Σχολείου- μήνυμα για την οδική ασφάλεια

23 Μαΐου 201303:34

Ο Σύλλογος Γονέων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης προσπαθεί να καθιερώσει το θεσμό της θεατρικής παιδείας στο σχολείο.

Ετσι φέτος μία ομάδα μαθητών με την καθοδήγηση και βοήθεια της Βάνιας Φίτσεβα ετοίμασε μια θεατρική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, μικρής διάρκειας. Το θέμα «τα μάτια σου στο δρόμο», αφορά στην οδική ασφάλεια και στοχεύει να συμβάλλει στην καλλιέργεια οδικής συνείδησης. Το θέμα επιλέχθηκε λόγω της πολύ υψηλής θέσης που κατέχει η χώρα μας σε ευρωπαικό επίπεδο σε τροχαία ατυχήματα (επισυνάπτονται σκαριφήματα).

Οι άνθρωποι του σχολείου μελέτησαν τα στοιχεία για τα τροχαία δυστυχήματα στην περιοχή (εικόνα 2) και με την κίνηση αυτή προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Όπως αναφέρεουν: «Ας δώσουμε λοιπόν εμείς οι μεγάλοι το καλό παράδειγμα στους μικρότερους – τους αυριανούς οδηγούς- , διότι δυστυχώς τα ατυχήματα έχουν αυξημένους δείκτες στην ηλικία των 18-25 ετών. Ας κατανοήσουμε όλοι ότι η ασφαλής οδήγηση μας προστατεύει όλους και ιδιαίτερα τα παιδιά μας.»

Η παράσταση δίνεται στις 12.00 του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία.
17 17 3

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr