Θεαματική παράσταση. Του Σ. Αρσενίου

21 Ιανουαρίου 201604:11
Λακωνικά εκφράζεται ως σόου !!!

Απο τα χρόνια της χλιδής, των Ολυμπιακών Αγώνων, της πρώτης θέσης στο διαγωνισμό τραγουδιού στη Γιουροβίζιον, των Σαββατοκύριακων στη Ντίσνεϋλάντ, μας έμειναν πολλές συνήθειες, κομμάτι δύσκολο να αποβληθούν.

Πρώτη και καλύτερη ο  ε ν τ υ π ω σ ι α σ μ ό ς !!!

Έτσι ακόμα και οι Αμερικανοί, παραδοσιακά παγκόσμιοι πρωταθλητές στη διαφήμιση, το σόου, άρχισαν να κάνουν μαύρες σκέψεις. Πάει το Χόλλυγουντ. Θα το αφήσουν για πάντα δεύτερο οι Έλληνες. Η βιομηχανία του θεάματος θα καταστραφεί.

Στο πέρασμα των χρόνων, όταν άρχισαν τα μνημόνια, τα συσσίτια, οι ανέχειες, οι αυτοκτονίες και η γενοκτονία με τη φυγή σε χώρες της αλλοδαπής κοντά μισού εκατομμυρίου νέων, άρχισαν οι ανταγωνιστές μας, δηλαδή οι Αμερικανοί να παίρνουν τα πάνω τους. Θα βρεθούμε ξανά στην κορυφή σκέφτονταν.

Αμ πως!! τους έλεγε και τους ξανάλεγε ο Χατζηχρήστος.

Είχε απόλυτο δίκαιο.

Ο εντυπωσιασμός φώλιασε για τα καλά μέσα μας.

Στην πρώτη ευκαιρία, νάτος. Καμαρωτός – καμαρωτός.

Χωρίς νερό, χωρίς τροφή, μπορούμε. Χωρίς σόου οχι.

Σε ενα κακκόγουστο σόου εξελίχθηκε η γειτονιά του Αη – Βασίλη απο το Λύκειο των Ελληνίδων.

Το Λύκειο βέβαια δεν είναι μόνο του. Συμπαραστάτες ο Δήμος Ξάνθης, η Περιφέρεια. Απο τον καιρό που το παραδοσιακό κτίριο όπου στεγάζονταν τα ΕΛ. ΤΑ. διαμορφώθηκε για τις ανάγκες του Λυκείου την προσφορά του οποίου στη διατήρηση της λαϊκής μας παράδοσης κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί, το Λύκειο άλλαξε.

Έγινε πολύ του σόου.

Έφταιξαν οι διαδρομές των χρημάτων για την ανακαίνιση και οχι μόνο μεταξύ Περιφέρειας – Δήμου Ξάνθης – Λυκείου;

Έφταιξαν κοντά σε αυτά και κάποια άλλα;

Η ΞΑΝΘΗ έχει αναρίθμητους Συλλόγους. Την εύνοια του Λυκείου δεν την έχει κανένας άλλος.

Η γειτονιά του Αη – Βασίλη φέτος, ήρθε να αποκαλύψει πολλά, που δεν αρμόζουν ούτε στο Λύκειο, ούτε στο Δήμο, ούτε στην Περιφέρεια. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Το χειρότερο. Εκθέτει το Δήμο. Δεν είναι ιδιοκτησία του, να το καταλάβει έγκαιρα. Επέρχεται διασυρμός που θα μας καταπιεί όλους.

Ας παραμείνει ο καθένας στο ρόλο του.

Ας είμαστε με εναν Αη Βασίλη παραδοσιακό, με αγάπη για τα παιδιά, σαν τον Καππαδόκη Άγιο στο γειτονικό Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης. Τι δουλειά έχουν τα σόου και οι Φαρισαϊσμοί με τις μέρες αυτές.

Είδη πρώτης ανάγκης διανέμονται ολο το χρόνο, πολύ περισσότερο μέρες σαν κι αυτές που παρήλθαν και απο τον Ερυθρό Σταυρό και απο τους Αιμοδότες και απο τους Κατασκηνωτές και απο όλους. Όπως αρμόζει στις μέρες, στα ηθη και έθιμά μας.

Αλίμονό μας, αν η όποια βοήθεια στο συνάνθρωπο γίνεται σόου.

Στέλιος  Αρσενίου

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr