Θ. Ξυνίδης για την απόφαση στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Και τώρα να ακυρωθούν οι ανταλλαγές !

14 Ιανουαρίου 201609:45

Την άποψη ότι χαιρετίζει την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κομοτηνής για την υπόθεση των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπεδίου στη Λίμνη Βιστωνίδα, εξέφρασε σε δήλωσή του στο Κανάλι 6 ο  δικηγόρος Θανάσης Ξυνίδης.

Με την ιδιότητα που είχε ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ο οποίος πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του σκανδάλου της Μονής, ο γνωστός δικηγόρος συνέχισε να αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της Μονής και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. “Είναι μια δικαίωση για όσους είχαν το κουράγιο όλα αυτά τα χρόνια να σταθούν απέναντι από συμφέροντα και μεθοδεύσεις και να υποστηρίξουν τα προφανή” ανέφερε.

XYNIDHS(PARASKHNIA)Όπως σημείωσε, η απόφαση βγαίνει σε μια ήρεμη περίοδο και αυτό είναι θετικό γιατί το 2008 στην πρωτόδικη απόφαση κάποιοι από την πλευρά της Μονής την είχαν αμφισβητήσει και είχαν χρησιμοποιήσει διάφορες αιτιάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε, η απόφαση δεν επιβεβαιώνει απλώς την πρωτόδικη αλλά την υπερβαίνει αφού αφαιρεί ακόμη και την ασήμαντη έκταση που της έδινε η πρώτη απόφαση, δικαιώνοντας απόλυτα το Δημόσιο.

Τέλος, όπως σημειώνει, τώρα ανοίγει ο δρόμος για την ακύρωση των περιβόητων ανταλλαγών που ακολούθησαν. “Υπάρχει πια η νομική οδός για να επιτευχθεί αυτό. Παρότι είναι μια σύνθετη υπόθεση καθώς κάποια ακίνητα βρίσκοντα στην κατοχή άλλων έχουν συναφθεί εργολαβίες, εντούτοις οι ανταλλαγές δεν εδράζονταν σε νόμιμο δικαίωμα της Μονής και άρα πρέπει ακυρωθούν.”

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr